Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

❗️Lichidare de stoc la geci și pantaloni de iarnă, reduceri până la 60% ❗️

Sol

Sol este una dintre mărcile de produse de grădină și gratar deținute de Rösler Praha spol. s.r.o. Începuturile acestei companii de succes se regăsesc în 1794, când Ignaz Rösler, de origine cehă, într-un orășel din nordul Cehiei a înființat producție de cuțite. Afacerile de la început înfloreau și deja în anul 1811 compania sa, cu cei 120 de lucrători, a devenit cea mai mare fabrică de oțel a monarhiei.

În anul 1815 compania sa mutat în Viena. Din anul 1821, după ce a preluat compania Josephe Rösler, a fost anterior o sucursală deschisă, deschis pentru un cost ca un magazin. În acelaș timp sa semnificat și o extindere a activităților. Pe lângă vânzarea produselor proprii, a început strănepotul fondatorului  Ferdinand Rösler, a efectua afaceri extinse cu produse din oțel, lemn, porțelan și ceramică, din Anglia, Germania și Franța.

În anul 1908 afacerile a ajuns pe mâinile lui Karel Bruckner, bunicul proprietarului actual, și Stefan Decker. Primul război mondial, și după aceea imediata criză economică, nu au lăsat prea mare loc ca să se poată dezvolta. În 1938 compania a preluat reprezentarea generală a celebrului Solingen E.Wüsthof – Dreiza ckwerk.  După moartea ambilor parteneri a venit în 1941, în persoana Dipl. Ing. Friedrich Bruckner la cuvântul tinerei generații. La începutul anilor 1950, afacerea sa extins prin achiziționarea de reprezentanțe generale de către o serie de firme străine, printre care, de exemplu, cuțitele elvețiene Victorinox.

După moartea Dipl. Ing.Friedrich Bruckner, în anul 1961, în vârstă de 18 ani, a luat conducerea firmei, fiul său Gerhard Bruckner. În anii 1965 - 1970, firma sa extins în două părți. Pe de o parte, preluând o serie de noi reprezentări generale ale unor producători europeni de renume, cum ar fi Thermos (Anglia) sau Pedrini (Italia), pe de altă parte, profilarea ca specialist importator din Orientul Îndepărtat cu mărci proprii Rex și Royal. 

După schimbările politice din Europa de Est la sfârșitul anilor 1980, compania sa extins într-o serie de noi piețe. Printre ele se află și Republica Cehă, unde sa înființat o afiliată cu numele de „RÖSLER Praha spol. s r.o”. Treptat, a obținut reprezentări exclusive similare de la producătorii majori, practic din întreaga lume (Victorinox, Wüsthof, Weber, Gio Style, Sveico, Silampos și alții).

În 1998, conducerea actuală a companiei a fost preluată de Ing. Karel Gavlas, care ulterior a devenit partener. În prezent, firma reprezintă sau distribuie exclusiv bunuri de la mai mulți producători majori, în principal din Europa de Vest. Orientarea sortimentului rămâne aceeași. Principalele categorii sunt cuțitele (Victorinox, Wüsthof, Böker, Taylor‘s Eye Witness), ustensile de bucatarie (Emsa, Weis, Orthex/Sveico, Pengo, Silampos, Risoli, Snips) și grădină și grătar (Lucifer, Cadac, Napoleon, Sol, Gio Style, Favorit, Peddy-Shield).

Arătat mai mult

23_01_26_bundobrani