Cafeaua la filtru Drip it poate fi preparată cu ușurință oriunde există o ceașcă și apă caldă. Este o cafea decofeinizată cu un gust dulce, o consistență echilibrată, cu note de ciocolată cu lapte și portocale confiate.
Informații despre produs
Brandul Drip it a fost fondat în 2014 de către doi barmani entuziaști Jirka Gomola și Tomáš Hodermarsky, care căutau o modalitate simplă și portabilă de a savura o cafea excelentă chiar și atunci când călătoresc cu un rucsac. După testarea și fabricarea mai multor prototipuri, au descoperit în cele din urmă o soluție gata făcută în Japonia.
Rezultatul este 10 g de boabe selectate proaspăt măcinate într-un filtru , datorită căruia prepararea cafelei filtrate este o joacă chiar și atunci când nu aveți un aparat de cafea sau alte echipamente, aveți nevoie doar de o cană și apă fierbinte.
În prezent, prăjirea cafelei și ambalarea în filtre are loc în Germania, iar ambalarea și expedierea din Smíchov, Praga. Cu toate acestea, fondatorii au deja un plan de relocare completă a producției în Republica Cehă.
Cafeaua la filtru poate fi preparată cu ușurință oriunde există o ceașcă și apă caldă. Cafeaua la filtru își are rădăcinile în Japonia, unde s-a născut în anii 1990 ca o versiune de călătorie a popularului picurător. Ambalajul mic, prepararea simplă și gustul excelent fac din ea cel mai bun partener de cafea pentru locurile în care nu există același echipament de preparare a cafelei ca acasă.
De unde provine
Zona San Ignacio este situată în regiunea Cajamarca din nord-estul Peru, unde Munții Anzi de vest și de est se întâlnesc și coboară în bazinul Amazonului. Cafeaua este cultivată la altitudini cuprinse între 1.000 și 1.800 de metri, în fermele Cooperativa Agraria Frontera San Ignacio (COOPAFSI). Misiunea principală a cooperativei este dezvoltarea unei agriculturi competitive și durabile, cu respectarea mediului și promovarea valorilor umane, etice și sociale. Cooperativa oferă membrilor săi cursuri de formare, asistență tehnică și servicii sociale și financiare. Fermierii cooperatori pot profita de oferta de microcredite, de exemplu, pentru a-și întineri arborii de cafea, pentru a achiziționa echipamentul necesar pentru cultivare și recoltare sau pentru îngrijirea sănătății. De asemenea, cooperativa implementează diverse proiecte care vizează, de exemplu, educația copiilor și a femeilor. Aproximativ 25% din cafea este cultivată de femei.
Cum se prepară
Faptul că este nevoie doar de apă caldă și o cană pentru a o prepara nu este cu siguranță o exagerare. Cum se procedează?
Se desface ambalajul și se scoate filtrul cu cafea
Se scutură filtrul și se rupe partea superioară a filtrului de-a lungul semnului Open
Se desface și se pune pe cană
Se toarnă treptat 175 ml de apă fierbinte (92 °C) până la marginea filtrului
Se așteaptă infuzarea completă a cafelei în ceașcă
Un filtru va produce 150 - 200 ml de cafea, în funcție de cât de intens se dorește să se obțină aroma. Se pregătește foarte rapid. Timpul maxim este 3 minute.
Cât de proaspătă este și cât durează
Cafeaua este prăjită în loturi mici, de mai multe ori pe lună. După prăjire, boabele sunt lăsate să "respire" timp de două zile, apoi cafeaua este măcinată și introdusă în filtre (10 g). Filtrele de cafea sunt ambalate individual într-o pungă reciclabilă umplută cu azot. Azotul protejează cafeaua de lumină și umiditate, previne oxidarea și o menține proaspătă.
Krisztián Vadovszký face parte dintr-o echipă de bucătari care se străduiesc să îi inspire și pe alții să gătească în natură. În articolul de astăzi, el vă aduce trei rețete simple pe care le puteți găti și dumneavoastră în drumeție.
Amintiți-vă întotdeauna 10 principii pe care orice iubitor al naturii ar trebui să le cunoască și să le respecte. În articolul de astăzi, Katka Balcarová le numește și explică pentru dumneavoastră.
Nu mai vreți să mâncați doar sandwich-uri reci în călătoriile dumneavoastră? Gătiți o masă caldă în aer liber! Ce trebuie să luați cu voi și la ce să fiți atenți, toate acestea se regăsesc în articolul de astăzi.