Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Drip it Peru Rodríguez de Mendoza Decaf 20 x 10 g

Cafea

Cafeaua la filtru Drip it poate fi preparată cu ușurință oriunde există o ceașcă și apă caldă. Este o cafea decofeinizată cu un gust dulce, o consistență echilibrată, cu note de ciocolată cu lapte și portocale confiate. 

Stoc epuizat
  • Livrare gratuită pentru achiziții de peste 249 lei
  • Comandați mai multe modele pentru a le proba la magazin
  • 100% produse originale

Informații despre produs

Brandul Drip it a fost fondat în 2014 de către doi barmani entuziaști Jirka Gomola și Tomáš Hodermarsky, care căutau o modalitate simplă și portabilă de a savura o cafea excelentă chiar și atunci când călătoresc cu un rucsac. După testarea și fabricarea mai multor prototipuri, au descoperit în cele din urmă o soluție gata făcută în Japonia.

Rezultatul este 10 g de boabe selectate proaspăt măcinate într-un filtru , datorită căruia prepararea cafelei filtrate este o joacă chiar și atunci când nu aveți un aparat de cafea sau alte echipamente, aveți nevoie doar de o cană și apă fierbinte.

În prezent, prăjirea cafelei și ambalarea în filtre are loc în Germania, iar ambalarea și expedierea din Smíchov, Praga. Cu toate acestea, fondatorii au deja un plan de relocare completă a producției în Republica Cehă.

Detalii despre brand

Despre cafea la filtru

Cafeaua la filtru poate fi preparată cu ușurință oriunde există o ceașcă și apă caldă. Cafeaua la filtru își are rădăcinile în Japonia, unde s-a născut în anii 1990 ca o versiune de călătorie a popularului picurător. Ambalajul mic, prepararea simplă și gustul excelent fac din ea cel mai bun partener de cafea pentru locurile în care nu există același echipament de preparare a cafelei ca acasă.

De unde provine

Zona San Ignacio este situată în regiunea Cajamarca din nord-estul Peru, unde Munții Anzi de vest și de est se întâlnesc și coboară în bazinul Amazonului. Cafeaua este cultivată la altitudini cuprinse între 1.000 și 1.800 de metri, în fermele Cooperativa Agraria Frontera San Ignacio (COOPAFSI). Misiunea principală a cooperativei este dezvoltarea unei agriculturi competitive și durabile, cu respectarea mediului și promovarea valorilor umane, etice și sociale. Cooperativa oferă membrilor săi cursuri de formare, asistență tehnică și servicii sociale și financiare. Fermierii cooperatori pot profita de oferta de microcredite, de exemplu, pentru a-și întineri arborii de cafea, pentru a achiziționa echipamentul necesar pentru cultivare și recoltare sau pentru îngrijirea sănătății. De asemenea, cooperativa implementează diverse proiecte care vizează, de exemplu, educația copiilor și a femeilor. Aproximativ 25% din cafea este cultivată de femei.

Cum se prepară

Faptul că este nevoie doar de apă caldă și o cană pentru a o prepara nu este cu siguranță o exagerare. Cum se procedează?

  • Se desface ambalajul și se scoate filtrul cu cafea
  • Se scutură filtrul și se rupe partea superioară a filtrului de-a lungul semnului Open
  • Se desface și se pune pe cană
  • Se toarnă treptat 175 ml de apă fierbinte (92 °C) până la marginea filtrului
  • Se așteaptă infuzarea completă a cafelei în ceașcă

Un filtru va produce 150 - 200 ml de cafea, în funcție de cât de intens se dorește să se obțină aroma. Se pregătește foarte rapid. Timpul maxim este 3 minute.

Cât de proaspătă este și cât durează

Cafeaua este prăjită  în loturi mici, de mai multe ori pe lună. După prăjire, boabele sunt lăsate să "respire" timp de două zile, apoi cafeaua este măcinată și introdusă în filtre (10 g). Filtrele de cafea sunt ambalate individual într-o pungă reciclabilă umplută cu azot. Azotul protejează cafeaua de lumină și umiditate, previne oxidarea și o menține proaspătă.

Parametri

Marcă Drip it
Greutate
200 g
Culoare
Culoarea producătorului
negru
Termen de garanție 24 luni
EAN: 8594193570195