Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Stație de alimentare Crossio LifePower 600

Brandul cehesc Crossio oferă stația de încărcare LifePower 600. Cum va rezista acest gadget în cazul călătoriilor în Finlanda? Musherul Jan Soboda l-a testat pentru dumneavoastră.

 

Cuprins

 

Introducere 

Ca musher, împreună cu câinii mei călătoresc foarte des. Merg la competiții sau doar la o plimbare prin zăpadă, cel mai des însă merg cu câinii mei în Finlanda. În timpul călătoriilor de cele mai multe ori nu am posibilitatea să-mi încarc telefonul, laptopul, lanterna etc., încărcarea fiind posibilă doar de la o priză de 12 V din mașină. Într-una dintre excursiile în Finlanda mi-am propus să încerc ceva noi, așa că am împrumutat o stație de alimentare de la brandul cehesc CROSSIO

 

Caracteristici


Producător:

Crossio 
Greutate: 6,8 g
Dimensiuni: 27 x 20 x 25 cm
Durata de încărcare: 3,5 ore
Capacitate: 600 Wh

 

  • IPx1 - protecție împotriva apei 1+0,5 mm / minut. 
  • funcții - lanternă LED, protecție împotriva scurtcircuitului, protecție împotriva suprasarcinii, protecție împotriva joasei tensiuni
  • poate fi încărcată cu ajutorul panoului solar SolarPower 100W
  • ecran informativ
  • mâner pentru transport ușor

 

Porturi


1x AC: 230V, 50/60 Hz
2x ieșiri USB-A (Quick Charge 3.0): 5V/3A până la 12V/1,5A (18 W)
1x ieșire USB-C: 5V/3A până la 20V/3A (60 W max)
1x intrare AC 7909
1x intrare USB-C
Tensiune de intrare: 12~30 V

 

Încărcare:


Priză + USB-C: 3,5 până la 5 ore (max 160 W)
încărcare de la priză: 7,5 ore
Încărcare de la priza mașinii: 8 ore (max 78 W)
încărcare de la panou solar: 8-10 ore
Încărcare de la USB-C: 10 ore

 

Acumulator LifePo4

Această baterie ar trebui să față parte din categoria celor mai sigure și mai moderne baterii din lume. În comparație cu alte baterii litiu-ion, durata sa de viață ar trebui să fie mult mai mare (de ordinul a mii de cicluri de încărcare și decenii). Noi am folosit stația de alimentare pe o durată de câteva săptămâni și totul a decurs fără probleme.

 

Ceva în plus despre porturi 

Crossio LifePower 600 are o priză clasică de 230 V cu o putere de 600 W, o ieșire de 12 V, de exemplu pentru alimentarea unui frigider de mașină, și de asemenea are ieșiri USB-A cu funcție QuickCharge și USB-C cu funcția Power Delivery cu o putere maximă de 60 W, care sunt ideale pentru încărcarea dispozitivelor moderne.

 

Ecran

Stația de alimentare este dotată cu un ecran pe care puteți vedea o mulțime de informații utile - consumul actual de curent, capacitatea în procente și timp sau chiar ieșirile utilizare

 

Testare 

Despachetarea stației și încărcarea

Când am adus acasă stația Crossio LifePower 600 am fost foarte curios. Am despachetat stația din cutie, am găsit manualul de utilizare și am început să mă informez. Mai întâi a trebuit să o încarc. Am luat cablul și l-am conectat la o priză. În manual scria că încărcarea completă durează aproximativ 8 ore. Grozav, atunci voi aștepta. Între timp am avut ocazia să citesc manualul și să mă informez. Stația poate fi încărcată prin 2 porturi. Unul era deja în funcțiune, printr-un cablu standard oferit de Crossio, altul fiind USB-C. Așa că am luat încărcătorul de la mobil și am început să încarc și prin el. Durata de încărcare s-a redus de la 7-8 ore la 3,5 ore. Din punctul meu de vedere acest lucru este super!

 

Prima încărcare

Stația este încărcată. Nu am reușit să testez stația acasă, motiv pentru care primul test va fi făcut pe drumul către Finlanda. Ne grăbim, trebuie să plecăm, deoarece avem rezervat un feribot din Tallinn către Helsinki. Drumul până în Tallinn durează o zi jumătate, cu o oprire pentru dormit în Riga. Acolo vom încerca pentru prima dată stația de alimentare. Conectăm 2 telefoane și o lanternă. Telefoanele și lanterna nu au fost complet descărcate, motiv pentru care încărcarea completă nu a durat foarte mult. Între timp am reușit să plimbăm câinii și să le dăm de mâncare. Pe ecran era afișat 85%, deci încărcarea acestor dispozitive a consumat 15% din capacitatea stației.

 

Test de rezistență 

Următoarea oprire de dormit a fost pe teritoriul Finlandei, la 400 de km de destinația noastră. În Finlanda, în comparație cu Europa era deja frig. O surpriză neplăcută a fost momentul când a început să ne facă probleme radiatorul. Am hotărât să încercăm radiatorul cu infraroșu așa că l-am conectat la stația de alimentare. Radiatorul cu infraroșu poate fi setat la 400 sau 800 W. Nu mi-am dat seama că îl avem setat la 800 W și l-am conectat la priza standard de 230 V. Pentru o clipă a părut că pornește, însă apoi a început să clipească lumina pentru supratensiune. Crossio LifePower 600 are o funcție de siguranță, datorită căreia la conectarea unui dispozitiv prea solicitant (peste 600W) se închide automat pentru a preveni deteriorarea. Vă va atenționa și când temperatura este prea mare (sau mică) sau când ventilatorul de răcire este pornit. Am scăzut puterea radiatorului la 400 W și a început să funcționeze. La o astfel de alimentare, din păcate stația ne-a arătat că până la o descărcare completă rezistă doar 1,5 ore. Am scos un generator pe benzină și am conectat radiatorul la ea. Din cauza zgomotului generatorului chiar și cei de la polul nord știau de existența noastră, însă ne-a fost cald până dimineață, iar de la stația de alimentare am putut să ne încărcăm toate dispozitivele necesare.

 

Atenție la îngheț!

Când am ajuns la destinație, am folosit stația de alimentare pentru încărcarea dispozitivelor noastre electronice. Am avut ideea de a lua stația de alimentare cu mine în timpul antrenamentelor cu sania. Am vrut să văd cum va reacționa stația la îngheț. În manual am citit că se recomandă utilizarea stației la temperaturi de 0-40 grade. Deoarece erau -15 grade, nu am luat stația cu mine.  

Am uitat să menționez că în cealaltă parte a stației se află o lanternă LED. Și pe aceasta am folosit-o în mașină. Nu este un foc rătăcitor, însă strălucește destul de bine. Are un comutator separat ON/OFF. Prima apăsare aprinde lumina la 50%, a doua apăsare la 100%, iar a treia apăsare activează funcția intermitentă SOS, a patra apăsare, lumina se stinge.

 

Evaluare: 90 % 

Crossio LifePower 600 este un accesoriu practic, care funcționează excelent.

+

  • posibilitate de încărcare simultană de la priză și cablu USB-C
  • numeroase porturi
  • mâner confortabil 

-

  • putere de 600 W - nu m-aș supăra dacă ar fi de două ori mai mare, însă probabil că ar avea un alt preț

 

Concluzii 

Îmi pare rău că nu am putut încerca încărcarea stației cu ajutorul panoului solar. Am fost foarte curios în legătură cu asta. Cred că aș putea rezuma totul astfel. Pentru călătorii această stație este ideală mai ales dacă aveți acces la prize standard și nu trebuie să utilizați capacitatea bateriei de la mașină. Funcționează excelent pentru încărcarea telefonului, laptopului și lanternei. În manual este menționat: putere nominală: 600 W și putere maximă: 1000 W. După cum am menționat, stația nu a mai funcționat când a fost conectat un radiator de 800 W. Personal însă, aș lua stația oriunde cu mine în timpul călătoriilor cu mașina. Pentru călătoriile de mai multe zile, în camping sau la cabană.

 

Linkuri utile

 

Autor: Jan Svoboda 

Sursă: arhiva autorului

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.

Selectăm pentru dvs.

Stație de încărcare Crossio LifePower 600

3 345 Lei

Comparat

80 Lei (16.25 %) 67 Lei

Comparat

180 Lei (18.89 %) 146 Lei

Comparat

480 Lei (9.34 %) 435 Lei

Comparat

1 194 Lei (16.08 %) 1 002 Lei

Comparat

Cablu de alimentare Goal Zero 12V cablu

212 Lei

Comparat

276 Lei

Comparat

640 Lei (13.41 %) 554 Lei

Comparat