Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

 

Cuprins

 

Introducere

Odată ce vara a trecut și zilele încep să se scurteze, este timpul să căutați o lanternă frontală pentru călătoriile de toamnă și iarnă. Am pus mâna pe o lanternă frontală de la binecunoscutul brand Fenix, modelul HM61R Amber V2.0. Aceasta este noua generație a lanternei frontale HM61R Amber. După cum sugerează și numele, ar trebui să fie o versiune îmbunătățită a primei frontale. Deoarece sunt și eu mândrul posesor al versiunii anterioare, în această recenzie mă voi axa și pe diferențele de bază dintre cele două.

 

Caracteristici


Marca:
Fenix
Model: HM61R Amber V2.0
Potrivit: Bărbați / Femei
Greutate: 157 g
Utilizator: Avansat / Expert
Perioada de iluminare: 400 h
Puterea de iluminare: 1600 lm
Raza de iluminare: 162 m

 

  • toți parametrii sunt măsurați în conformitate cu ANI/NEMA FL1-2009
  • LED puternic premium Luminus SST-40
  • nuanță de lumină neutră (4500 K) și durată de viață de 50 000 de ore
  • cinci moduri de lumină albă
  • trei moduri de lumină roșie
  • control digital 
  • curea confortabilă cu elemente reflectorizante
  • rezistent la șocuri împotriva căderilor de la o înălțime de 2 metri

 

Conținut

Împreună cu lanterna frontală am comandat și o husă elegantă și practică. În sfârșit, nu mai trebuie să țin lanterna frontală și cablul de încărcare în diferite buzunare și să caut totul în situațiile cele mai puțin convenabile. Recomand cu siguranță această mică investiție.

Noua frontală este puțin mai mare și mai grea decât modelul anterior, dar este și mai puternică. Include o curea principală, dar și o curea centrală care se poate îndepărta ușor, spre deosebire de versiunea anterioară. Personal, eu nu port cureaua centrală. Ambele curele au elemente reflectorizante și au, de asemenea, o "bandă de silicon" în interior pentru a menține lanterna pe cap în timp ce vă deplasați. Eu am un cap mai "mic" și banda pentru cap se ține perfect chiar și în timpul alergării. Este foarte simplu de utilizat, cu un singur buton principal.

 

Apăsați butonul pentru a-l porni/opri, comutați între diferite moduri de iluminare și alegeți între lumină albă sau roșie. Același buton este utilizat și pentru a verifica starea bateriei (indicarea stării bateriei) și pentru a bloca lanterna. Controlul este foarte intuitiv și simplu.

Sub capacul de cauciuc al butonului, găsim un LED indicator al stării bateriei, care ne permite să știm cât de repede ne grăbim în timpul unei călătorii. Pentru a verifica nivelul bateriei, butonul principal este apăsat scurt atunci când lanterna este oprită. Dacă LED-ul este constant verde, înseamnă că bateria este încărcată 100%-85%. Verdele intermitent indică o încărcare de 85%-50%, roșu constant 50%-25%, iar roșu intermitent ne arată că trebuie să încărcăm, adică mai puțin de 25% baterie. Indicatorul de stare a bateriei funcționează numai cu o baterie 18650.

 

Moduri de iluminare

Lanterna are 8 moduri de iluminare. Are 5 moduri albe și 3 moduri roșii. Cea mai puternică lumină este de 1.600 de lumeni, pe care lanterna frontală ar trebui să dureze până la două ore. Eu folosesc cel mai adesea 50-150 de lumeni, ceea ce îmi permite să văd perfect drumul. Dacă vreau cu adevărat să luminez ceva, folosesc 400 de lumeni.

Presupun că, la fel ca la versiunea anterioară, voi aprecia cea mai mare luminozitate, mai ales iarna, când schiez.

Folosesc lumina roșie mult mai puțin decât lumina albă. Avantajul ei este că nu atrage insectele. Un alt avantaj al luminii roșii este că, atunci când este stinsă pe timp de noapte, ochii noștri nu trebuie să se adapteze la întuneric la fel de mult ca atunci când folosim lumina albă. De asemenea, o putem folosi, de exemplu, atunci când citim o hartă, este mai puțin invazivă pentru ochii noștri.

 

Lumina albă se aprinde prin menținerea apăsată a butonului. Lanterna se va aprinde în ultimul mod utilizat, cu excepția celui mai înalt nivel de iluminare. În acest caz, se va porni în modul cu o treaptă mai jos. Lumina roșie se aprinde prin apăsarea dublă și se va aprinde din nou în modul de iluminare anterior.

 

Moduri albe

  • 5 lumeni – rezistență 300 h

  • 50 lumeni –  rezistență 35 h

  • 150 lumeni –  rezistență 12 h

  • 400 lumeni –  rezistență 4 h

  • 1600 lumeni –  rezistență până la 2 h

 

Moduri roșii

  • 1 lumeni – rezistență  400 h

  • 10 lumeni – rezistență 40 h

  • Intermitență 10 lumeni – rezistență  80 h

 

Alimentarea frontalei

Lanterna frontală testată este alimentată de un acumulator 18650 Li-ion cu o capacitate de 3 400 mAh. În comparație cu versiunea anterioară, bateria este echipată cu un conector USB-C mai nou, pe care îl cunoaștem nu numai de la telefoanele mobile. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult la modelul anterior este conectorul magnetic de încărcare, care este amplasat direct pe lanternă. Astfel, nu trebuie să scoatem bateria pentru a o încărca sau să ne ocupăm de sigilarea conectorului cu un capac de cauciuc. În caz de urgență, putem folosi și două baterii CR123A de unică folosință. Personal, însă, nu am folosit niciodată baterii de unică folosință la lanternele frontale Fenix.

Îmi verific frontala înainte de fiecare călătorie și o reîncarc dacă este necesar. Îmi iau în bagaj două lanterne frontale Fenix pentru călătoriile mai lungi.

 

Mai multe ajustări și informașii din testare

Bineînțeles, ambele lanterne sunt rezistente la apă și la praf în conformitate cu standardul IP68. Ambele ar trebui să reziste la imersiune la o adâncime de cel puțin 2 metri. Lanternele frontale sunt fabricate din aliaj de aluminiu, deci sunt foarte durabile. Ambele au un capac de capăt magnetic care le face ușor de atașat . Blocajul pentru aprindere/stingere este cu siguranță util și el. O folosesc foarte des, mai ales când merg în traversări montane de mai multe zile. Nu trebuie să-mi fac griji că lanterna frontală se aprinde accidental și se descarcă singură într-un rucsac plin. Blocajul se activează și se dezactivează ținând apăsat butonul principal timp de trei secunde. Când clipește, înseamnă că lanterna este blocată sau deblocată. Frontala poate fi îndepărtată cu ușurință din clema de pe curea și poate fi folosită ca o lanternă de mână sau prinsă de un rucsac, de exemplu. În comparație cu generația anterioară, îndepărtarea este mult mai ușoară și mai practică, deoarece atașamentul este nou proiectat cu o clemă metalică care se glisează de pe curea. Lanterna frontală HM61R Amber nu are o încuietoare metalică și este fixată cu o "bandă de cauciuc" pentru a preveni desprinderea acesteia din clemă. Noua soluție este mult mai confortabilă și mai practică.

 

Pentru ce activități aș recomanda lanterna frontală?

Lanterna frontală va fi cu siguranță bine primită atât de drumeții entuziaști, cât și de alergătorii care caută o frontală foarte puternică. Trebuie remarcat, totuși, că majoritatea oamenilor se vor descurca probabil cu lanterne frontale mai mici și mai ușoare pentru alergare, cum ar fi Fenix HM51R Ruby V2.0, Lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0 se așează perfect pe cap, nu vă încurcă și nici măcar nu vă dați seama că este acolo. Iarna, cu siguranță o voi lua la schi. Eram mulțumit de generația anterioară, lumina foarte bine și mereu trebuia să merg primul la coborâre pentru că ceilalți nu vedeau drumul prin umbra lor proiectată. Cu toate acestea, noua versiune aduce și mai multă putere și gadgeturi practice în același pachet, așa că este cu siguranță un pas semnificativ înainte. Pentru mine, alegerea acestei lanterne este un "happy medium" pentru drumeții, pentru alergare în teren mai dificil și pentru schi de tură.

 

Unde a avut loc testarea? 

Testarea a avut loc în principal în munții Jeseníky și Rychlebské, în excursii de o noapte. Testele au avut loc pe ploaie, ceață întunecată și lună plină.

 

Evaluarea: 100 %

+

  • capăt magnetic
  • conector magnetic
  • USB-C (modelul vechi nu are)
  • raza (prima generație luminează mai puțin)

-

  • nu am găsit

 

Compararea a două generații de lanterne frontale

 

 

 

HM61R V2.0

 

HM61R Amber

Puterea 

1 600 lm

1 200 lm

Raza

162 m

145 m

Durata 

400 h

400 h

Greutatea

157 g

149 g

Culoarea luminii

Alb neutru (4000 - 5000 K)

Alb neutru (4000 - 5000 K)

Lumina roșie

2 moduri + 1 intermitent

2 moduri + 1 intermitent

Alimentarea

1 buc Li-ion acumulator 18 650 

1 buc Li-ion acumulator 18 650  

Capacitatea

3 400 mAh

3 500 mAh

Conector

USB-C

micro-USB

 

Concluzii

Lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0 merită cu siguranță recomandată!

 

 

Link-uri utile

Autor: Gabriela Weissová

Resurse: arhiva autorului

TEST: Ochelari de soare Uvex Sport Style 231 2.0

Testarea produselor

David Svoboda a testat o pereche de ochelari de protecție Uvex în timpul călătoriilor sale lungi cu bicicleta. Merită să investești în ei?

TEST: Merrell Moab

Testarea produselor

Astăzi, în secțiunea noastră de testare, vom pune la încercare încălțămintea de trekking Merrell.

TEST: Batoh Osprey Tempest III

Testarea produselor

Kamča, cea care a făcut testul, a parcurs mii de kilometri cu generația anterioară de rucsacuri Tempest. Așa că i-am dat unul din noua generație III pentru a-l testa, astfel încât să poată compara rucsacurile. Se ridică la așteptări noua generație a legendarelor rucsacuri?

Selectăm pentru dvs.

Lanternă frontală Fenix HM61R Amber V2.0

480 Lei

Comparare

320 Lei (34.69 %) de la 209 Lei

Comparare

366 Lei (40.71 %) 217 Lei

Comparare

36 Lei (19.44 %) 29 Lei

Comparare

Lanternă frontală Ferrino Blitz

88 Lei (29.55 %) 62 Lei

Comparare

(8.33 %) 44 Lei

Comparare

424 Lei (26.65 %) 311 Lei

Comparare

266 Lei (45.49 %) de la 145 Lei

Comparare