Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TPR/TPE

TPR este abreviere pentru thermoplastic rubber - tradus.cauciucul termoplastic iar TPE este abreviere pentru elastomerul termoplastic. Unii producători folosesc marcarea TPR, alții TPE – dar de fapt este acelaș material. Există mai multe variante TPR / TPE, însă, în general, producătorii dau doar eticheta generică TPE. Excepție este TPE-U, adică poliuretanul termoplastic - aceasta este de obicei marcat ca TPU la produse.

 

Proprietăţi

 

Este un material ușor, moale și foarte plăcut la atingere. Este foarte flexibil, are rezistență excelentă la îndoire. Este antiderapant și rezistent la condiții meteorologice nefavorabile, este rezistent la ozon, își păstrează flexibilitatea chiar și la temperaturi scăzute și oferă rezistență excelentă la multe substanțe chimice. Este rezistent atât la temperaturi scăzute, cât și la temperaturi ridicate. Rezistență excelentă la abraziune și fisurare. Poate fi ușor vopsit. Este reciclabil, ceea ce reprezintă un alt avantaj în comparație cu cauciucul clasic. De asemenea, are proprietăți bune de izolare electrică.

 Utilizarea materialului TPR/TPE

 

TPR/TPE compușii sunt utilizați pentru producția încălțămintei pentru alergare, turistică, încălțăminte de schi și alte încălțări pentru outdoor, cât și încălțăminte tactică și militară. TPU oferă rezistență excelentă la rupere, rezistență ridicată la abraziune și rezistență la oboseală a materialului (după îndoire continuă, materialul nu arată semne de uzare). Deci proprietate găsită foarte des la încălțăminte; se mai utilizează, de exemplu la izolarea sârmei și a la izolarea cablului. TPU este folosit și la producerea saltelor pentru outdoor.

 

Mai mult din TPR/TPE sunt realizate mânerele cuțitelor de bucătărie și a cuțitelor de outdoor, mânere de clești și alte ustensile - ori este din TPR/TPE tot mânerul complet, sau este din material diferit, și pentru o aderență sigură este doar acoperit cu un strat de TPR/TPE, sau are inserții din TPR / TPE. Alte aplicații includ producția de sigilii, jucării sau, de exemplu, produse pentru automobile. TPR/TPE se găsește și în multe alte domenii.

Merino

Materiale și tehnologii

Noi, în redacție, ne-am îndrăgostit de îmbrăcămintea funcțională din lână merino, dar dumneavoastră?

Elica

Materiale și tehnologii

Tehnologia Elica este o combinație unică de patru straturi care formează partea inferioară a pantofului - calapodul, talpa interioară, talpa intermediară și talpa exterioară. Elica asigură o distribuție mai uniformă a sarcinii pe fiecare parte a piciorului pe toată durata întregii faze a pasului. În timpul mersului, tehnologia AKU Elica oferă o amortizare suplimentară în zonele solicitante ale piciorului și asigură o aderență mai bună, o stabilitate mai mare și o distribuție optimă a greutății.

Outwell Panorama

Materiale și tehnologii

Brandul danez Outwell prezintă un rezumat de accesorii cu denumirea Outwell Panorama, care este capabil a oferi un confort maxim dar mai presus de toate senzația de a fi în contact cu natura din jur.