Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TPR/TPE

TPR este abreviere pentru thermoplastic rubber - tradus.cauciucul termoplastic iar TPE este abreviere pentru elastomerul termoplastic. Unii producători folosesc marcarea TPR, alții TPE – dar de fapt este acelaș material. Există mai multe variante TPR / TPE, însă, în general, producătorii dau doar eticheta generică TPE. Excepție este TPE-U, adică poliuretanul termoplastic - aceasta este de obicei marcat ca TPU la produse.

 

Proprietăţi

 

Este un material ușor, moale și foarte plăcut la atingere. Este foarte flexibil, are rezistență excelentă la îndoire. Este antiderapant și rezistent la condiții meteorologice nefavorabile, este rezistent la ozon, își păstrează flexibilitatea chiar și la temperaturi scăzute și oferă rezistență excelentă la multe substanțe chimice. Este rezistent atât la temperaturi scăzute, cât și la temperaturi ridicate. Rezistență excelentă la abraziune și fisurare. Poate fi ușor vopsit. Este reciclabil, ceea ce reprezintă un alt avantaj în comparație cu cauciucul clasic. De asemenea, are proprietăți bune de izolare electrică.

 Utilizarea materialului TPR/TPE

 

TPR/TPE compușii sunt utilizați pentru producția încălțămintei pentru alergare, turistică, încălțăminte de schi și alte încălțări pentru outdoor, cât și încălțăminte tactică și militară. TPU oferă rezistență excelentă la rupere, rezistență ridicată la abraziune și rezistență la oboseală a materialului (după îndoire continuă, materialul nu arată semne de uzare). Deci proprietate găsită foarte des la încălțăminte; se mai utilizează, de exemplu la izolarea sârmei și a la izolarea cablului. TPU este folosit și la producerea saltelor pentru outdoor.

 

Mai mult din TPR/TPE sunt realizate mânerele cuțitelor de bucătărie și a cuțitelor de outdoor, mânere de clești și alte ustensile - ori este din TPR/TPE tot mânerul complet, sau este din material diferit, și pentru o aderență sigură este doar acoperit cu un strat de TPR/TPE, sau are inserții din TPR / TPE. Alte aplicații includ producția de sigilii, jucării sau, de exemplu, produse pentru automobile. TPR/TPE se găsește și în multe alte domenii.

Selectăm pentru dvs.

900 Lei (40.78 %) de la 533 Lei

Comparat

Încălțăminte turistică bărbați Helly Hansen Stalheim Ht

638 Lei (45.61 %) de la 347 Lei

Comparat

Încălțăminte de iarnă bărbați Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid M

1 100 Lei (39.55 %) de la 665 Lei

Comparat

Încălțăminte turistică bărbați Merrell Moab 3 Mid Gtx

898 Lei (31.74 %) de la 613 Lei

Comparat

Încălțăminte bărbați Regatta Samaris Suede

468 Lei (51.26 %) 228 Lei

Comparat

476 Lei (31.09 %) de la 328 Lei

Comparat

Încălțăminte de iarnă femei Kamik Celeste

700 Lei (33.86 %) 463 Lei

Comparat

700 Lei (53.71 %) de la 324 Lei

Comparat