Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

💥 Hitul săptămânii! Cu codul: ZUWA10 reducere suplimentară-10% 🐺 pe echipamente outdoor ZULU și Warg

SIBERIUM de la Kilpi

SIBERIUM Nano, SIBERIUM DWR WB, SIBERIUM 5 000 SRC SS.   Cine se poate orienta în denumirile complicate la îmbrăcămintea de la firma Kilpi? Articolul următor va încerca să vă ofere o imagine de ansamblu asupra acestor materiale.

Pentru început: în orice situație SIBERIUM® oferă o protecție fiabilă împotriva influențelor externe și confortul nelimitat al mișcării. Numeroase variante ale materialului SIBERIUM® garantează selectarea produsului cel mai potrivit pentru activitățile dumneavoastră. Din acest punct de vedere găsiți 16 variante diferite.

 

Glosar de abrevieri:

SRC = stretch – material caracterizat prin elasticitate și durabilitate ridicată

SB = sunblock – protectie solara

WB = windblock – rezistență asigurată la vânt

SS/HS = modul de împărțire al materialelor softshell în funcție de partea din interior:

a) SS = cu strat călduros din fleece pe partea interioară

b) HS = hardshell; fără fleece

CT = coating – strat – stratul, care este aplicat pe țesătură prin pulverizare în timpul producției, oferă impermeabilitate de bază și respirabilitate scăzută a materialului

DWR = înseamnă Durable Water Repellent, rezisteță la apă - hidrofug. Picăturile de ploaie sau fulgii de zăpadă se transformă în picături care se scurg pe material. Materialele cu acest finisaj sunt caracterizate ca fiind imposibil de înmuiat sau îmbibat cu apă. Datorită finisajului DWR, materialul ramâne uscat mai mult timp.

Foarte des este folosit la materiale impermeabile și respirabile, cum sunt Gore-Tex, Dermizax, BlocVent și altele, sau la materiale de interior respirabile ale corturilor. Finisajul cu timpul se uzează dar poate fi restaurat folosind agenți de impregnare, pe care îi găsiți și în oferta noastră.

 

5.000, 10.000, etc. = valorile coloanei de apă

 

1. SIBERIUM NANO

Pentru condiții extreme a fost progresată seria unică SIBERIUM® NANO. Acestea fiind materiale SIBERIUM® de cea mai înaltă calitate, care folosește nanotehnologia modernă, datorită căreia, materialele din această serie, sunt mult mai subțiri și mult mai flexibile decât materialele standard. Caracteristicile de bază sunt adaptabilitatea inegalabilă la folosire și funcționalitatea maximă chiar și în condiții extreme.

 

Membrana PTFE asigură o rezistență la apă de 20 000 mm/cm2 și o respirabilitate extrem de ridicată de 50 000 g/m2/24 ore. Dispune de greutate foarte redusă și longevitate excelentă. Oferă mișcare nelimitată și protecție absolută.

 

2. SIBERIUM SRC SB

Gama de materiale SRC SB dispun de elasticitate ridicată în două sau patru părți, protecție UV, respirabilitate și proprietăți de uscare rapidă. Gama de materiale SRC SB oferă protecție împotriva influențelor naturale și libertate absolută în mișcare.

 

 

3. SIBERIUM SRC WB

Acesta este țesătură cu întindere în toate cele patru direcții, cu structură pe ambele părți de aceea este foarte rezistent la vânt și foarte rezistent la abraziuni. Foarte respirabil, elastic, ușor și moale. Ideal pentru toate sporturile și activitățile în aer liber care necesită mișcare nelimitată.

 

 

4. SIBERIUM DWR WB

Material elaborat pentru protecție în timpul tuturor activităților sportive și de outdoor. Este rezistent la vânt, respirabil și ușor, permite o ambalare bună și libertate în mișcare. Finisajul DWR asigură rezistență la apă.

 

 

 

5. SIBERIUM 5 000 CT

Tehnologia SIBERIUM 5 000 CT se caracterizează prin combinația mai multor proprietăți: rezistență la apă de 5 000 mm, rezistență la vânt și durabilitate fără a îngreuna materialul și fiind totodată și bine respirabil. Construcția din două straturi oferă protecție împotriva influențelor naturale și confort în orice situație. Materialul de căptușit împreună cu SIBERIUM 5 000 CT ridică capacitatea materialului de a elimina umezeala și adaugă durabilitate și confort.

 

 

 

 

6. SIBERIUM 5 000 2L STRETCH

Material din două straturi, care oferă rezistență la o coloană de apă de 5 000 mm și respirabilitate de  5 000 g/m2/24 ore. Construcția, folosește două straturi pliate în direcția opusă și membrană impermeabilă astfel fiind foarte durabil și confortabil. Materialul SIBERIUM 2L a fost dezvoltat pentru o gamă largă de activități sportive, cu accent pe protecția împotriva efectelor intemperiilor. Căptușeala, în combinație cu material SIBERIUM 2L, ridică capacitatea materialului de a elimina umiditatea, adăugând totodată durabilitate și confort.

 

 

 

 

7. SIBERIUM 10 000 SRC HS

Softshell SRC HS cu strat interior cu uscare rapidă și respirabilitate excelentă a fost proiectat pentru orice activitate de outdoor. Este axat pe rezistența la apă mai multt decât pe respirabilitate. Respinge apa excelent are greutatea redusă ca să vă puteți simți confortabil în timpul oricărei activități. Structura din 3 straturi asigură rezistență hidrostatică permanentă și respirabilitate.

 

 

 

 

8. SIBERIUM 10 000 SRC SS

Softshell-ul SRC SS cu strat interior călduros din fleece este proiectat pentru toate activitățile sportive și de outdoor. Dispune de rezistență la apă suficientă ca să vă simțiți confortabil. Structura din 3 straturi garantează durabilitate, respingerea apei și respirabilitate.

 

9. SIBERIUM 10 000 2L

Material din două straturi care oferă rezistență la o coloană de apă de 10 000 mm și respirabilitate 10 000 g/m2/24 ore. Structura folosește două straturi pliate în direcția opusă cu finisaj DWR rezistent la apă, astfel oferă durabilitate și confort excelent. Materialul SIBERIUM 2L a fost dezvoltat pentru o gamă largă de activități sportive, cu accent pe protecția împotriva efectelor intemperiilor. Căptușeala, în combinație cu material SIBERIUM 2L, ridică capacitatea materialului de a elimina umiditatea, adăugând totodată durabilitate și confort.

 

 

10. SIBERIUM 10 000 2L STRETCH

Material din două straturi care oferă rezistență la o coloană de apă de 10 000 mm și respirabilitate 10 000 g/m2/24 ore. Structura folosește două straturi pliate în direcția opusă și membrană impermeabilă, astfel oferă durabilitate și confort excelent. Materialul SIBERIUM 2L a fost dezvoltat pentru o gamă largă de activități sportive, cu accent pe protecție împotriva efectelor intemperiilor. Căptușeala, în combinație cu material SIBERIUM 2L, ridică capacitatea materialului de a elimina umiditatea, adăugând totodată durabilitate și confort. În plus, materialul extensibil asigură libertate în mișcare datorită elasticității în 4 direcții.

 

 

 

11. SIBERIUM 10 000 3L

Material cu greutate redusă și membrană din 3 straturi, asigură confort în condiții solicitante pentru utilizatorii experimentați care caută un produs rezistent la apă, umiditate și vânt. Totodată este foarte ușor de ambalat. Oferă parametru de rezistență la o coloană de apă de 10 000 mm și respirabilitate de 10 000 g/m2/24 ore. Structura folosește 3 straturi pliate în direcția opusă și finisaj DWR impermeabil, astfel oferă durabilitate și confort excelent.

 

12. SIBERIUM 15 000 2L

Dispune de proprietăți asemănătoare cu SIBERIUM 10 000 2L, diferă prin rezistență la o coloană de apă mai mare de 15 000 mm și respirabilitate de 15 000 g/m2/24 h.

 

13. SIBERIUM 15 000 2L STRETCH

Dispune de proprietăți asemănătoare cu SIBERIUM 15 000 2L. În plus, materialul extensibil asigură libertatea în mișcare datorită elasticității în 4 direcții.

 

 

14. SIBERIUM 20 000 2L STRETCH

Dispune de proprietăți asemănătoare cu SIBERIUM 15 000 2L, diferă prin rezistență la o coloană de apă mai mare de 20 000 mm și respirabilitate de 20 000 g/m2/24 h.

 

15. SIBERIUM 30 000 2L STRETCH

Dispune de proprietăți asemănătoare cu SIBERIUM 20 000 2L, diferă prin rezistență la o coloană de apă mai mare de 30 000 mm.

 

16. SIBERIUM 30 000 2,5L STRETCH

 

SIBERIUM tehnologie cu 2,5 straturi de materiale cu PU*/TPU**/ membrana microporoasă aduce rezistență și durabilitate excepțională, împreună cu o respirabilitate și elasticitate ridicată. Această structură oferă o rezistență la o coloană de apă de 26 000 - 30 000 mm/m2/24 h și o respirabilitate de 25 000 – 30 000 g/m2/24 h. Structura din 2,5 straturi pliate în direcția opusă cu membrană impermiabilă, oferă o durabilitate și un confort excepțional.

Această tehnologie cu 2,5 straturi laminate este soluția ideală pentru cei mai pretențioși profesioniști care nu doresc să fie limitați în mișcare, nici și în cele mai extreme condiții.

 

 

 

* PU =poliuretan

**TPU = poliuretan termoplastic. Aceștia se încadrează în grupul de elastomeri termoplastici (TPE), uneori numite și cauciucuri termoplastice, care se caracterizează prin marea lor flexibilitate (capacitatea de a reveni la forma lor originală după deformare). TPU este un material fin, moale, elastic și flexibil dar totodată puternic și durabil. Nu este toxic și este capabil să se descompună. În funcție de aditivii folosiți, este foarte rezistent la uleiuri și grăsimi, dar nu este indicat să-l expuneți la solvenți și acizi.

Aplicație: Potrivit oriunde unde este nevoie de material flexibil. Imprimarea detaliilor nu este foarte simplă.

Happy Merino

Materiale și tehnologii

TechGrid

Materiale și tehnologii

Microface

Materiale și tehnologii