NosiLife Craghoppers
Materiale și tehnologii
Bumbacul organic este bumbac produs în conformitate cu standardele internaționale de agricultură ecologică recunoscute de Regulamentul UE 834/2007, Programul Ecologic Național al Statelor Unite (NOP), Programul Național Indonezian pentru Producția Ecologică (NPOP) sau Standardul Agricol Japonez (JAS).
Producția ecologică de bumbac nu înseamnă înlocuirea fertilizatorilor sintetici și a pesticidelor cu cele organice. Metodele de cultivare ecologică se bazează mai mult pe cunoașterea practicilor agronomice decât pe producția convențională bazată pe inputuri.
Abordarea sistemului, vizează crearea unui ecosistem agricol divers și echilibrat, care să acopere în mod ideal toate tipurile de culturi și activități economice. Fermele trebuie să treacă printr-o perioadă de tranziție de doi ani, în care sistemul lor de producție se schimbă de la convențional la cel organic. Elementul de bază al producției ecologice este o selecție atentă a soiurilor adaptate la condițiile locale din punct de vedere al climatului, solului și rezistenței la dăunători și boli.
În agricultura convențională, bumbacul este considerat o cultură foarte susceptibilă de a ataca dăunătorii. Pentru a menține dăunătorii sub control, se pulverizează o canțitate mare de pesticid sintetic. În agricultura ecologică, utilizarea pesticidelor sintetice este interzisă. Abordarea ecologică are o abordare complet diferită: obiectivul principal este de a preveni problema dăunătorilor, prin introducerea unui ecosistem agricol variat și echilibrat, și o monitorizare atentă a dăunătorilor.
Înlocuirea culturilor: Monoculturile oferă potențialilor dăunători de bumbac resurse, alimentare abundente, provocând o creștere rapidă a populației lor. Utilizarea pesticidelor la dăunători majori poate duce, de asemenea, la probleme cu dăunători secundari. Înlocuirea culturilor creează un echilibru natural și contribuie la scăderea populației de dăunători.
Cultivarea mixtă: Are un efect similar asupra rotației culturilor, dar pe o suprafață mai mică în același sezon de creștere și pe același câmp.
Sprijin pentru inamicii naturali: Neîntrebuințare pesticidelor și diversificarea culturilor beneficiul dușmanilor naturali ai dăunătorilor din bumbac, cum ar fi păsări, gărgărițele, gândaci, păianjeni, viespi parazite, gândaci și furnici. Ajutând fermierii să păstreze atacurile dăunătoare la un nivel acceptabil. Asigurarea habitatului adecvat de inamici naturali, cum ar fi gărgărițe și atd. pot contribui la creșterea și construirea populației.
Cultură ispititoare: Unii dăunători de bumbac, mult mai mult decât bumbac, preferă porumb, floarea-soarelui, okra, sorg, kayan indian sau hibiscus. Cultivarea acestor culturi ca culturi împreună cu bumbacul va economisi bumbacul. Pe lângă influența lor pozitivă asupra controlului dăunătorilor, aceste culturi pot fi recoltate, contribuind astfel la diversificarea sistemelor de producție.
Pesticide naturale: Dacă măsurile preventive nu sunt suficient de eficiente, și populația dăunătorilor depășește pragul economic al nocivității, mai multe pesticide naturale pot fi folosite pentru a crește bumbacul organic. Acestea sunt: pulverizarea Nimbov preparată din extractul Azadirachta indica, care este eficient împotriva ciupercilor dăunătoare, Mera, molii de bumbac și viermele armat destrăma; piretru preparat din flori sau pulverizate de crizantemă eficiente împotriva ploșnițelor de bumbac, omizi, lăcuste; amestecuri botanice, combinații de extracte din plante diferite, cum ar fi ricin, durman, Libor american, papaya, frunze de cartof dulce, frunze de roșii, ghimbir, ardei iute, gliricidie, gălbenele etc.
Prețul bumbacului este de obicei determinat în funcție de calitatea semințelor de bumbac. Cele mai importante măsuri de îmbunătățire a calității bumbacului organic în timpul și după recoltare sunt următoarele:
,