Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Everest Softshield

Material din două straturi, ușor, foarte respirabil și rezistent la apă. 

Materialele Softshell sunt pe piață doar câțiva ani, însă, în ciuda acestui fapt, au câștigat o popularitate considerabilă și au devenit un fenomen în ultimii ani în industria de îmbrăcăminte de outdoor. Ele pot, într-o oarecare măsură, să înlocuiască așa-numitul principiu de îmbrăcare ca ceapa (mai multe straturi) într-un singur strat.

Scopul Softshell este de a oferi într-o îmbrăcăminte confort pentru orice condiții meteorologice, prin urmare se străduie a salva grame suplimentare de greutate pentru bagaje.

Everest Softshell asigură o hidroizolare perfectă și rezistență la vânt, în timp ce prezintă proprietăți excelente de încălzire a fleece-ului clasic și a respirabilității produselor membranare.

Everest Softshell este alcătuită din mai multe straturi, exteriorul fiind dintr-o fibră elastică densă, cu finisaj hidro-fug poliuretanic. Acest tratament îngreunează apei (fie sub formă de ploaie sau zăpadă) să se absoarbă în textil.

Stratul interior creează un fleece călduț, care menține căldura și îndepărtează eficient umezeala. Omul se simte confortabil chiar si in conditii climatice nefavorabile sau de performante fizice excesive.

Între aceste două straturi se află o membrană subțire care asigură îndepărtarea umidității pe baza absorbției de vapori chimici. În același timp, această membrană este impermeabilă și rezistentă la vânt și ajută stratului interior de fleece să mențină corpul cald sub jachetă.

 

Impermeabil (înălțimea coloanei de apă): 7000 mm

Rezistența la căldură Rct: 0,04 K • m2 / W

 

explicarea termenilor:

Impermeabil

Impermeabilitatea indică înălțimea coloanei de apă, la care prin țesătură pătrunde apa.  Conform standardelor europene, materialul este impermeabil dacă rezistă la o presiune a unei coloane de apă de 1300 mm. Cu toate acestea, acest rezultat nu este cu siguranță de ajuns (de exemplu, îngenuncherea la sol va cauza o presiune de aproximativ 15.000 mm). Prin urmare, este mai bine să alegeți materialul cu cea mai mare coloană de apă. (Măsurată la ISO 811).

Rezistența termică

Rezistența termică Rct este măsurată în unități K * m2 / W și exprimă diferența de temperatură dintre două suprafețe de material împărțită la fluxul de căldură rezultat pe unitatea de suprafață în direcția gradientului. Aceasta înseamnă că, cu cât valoarea este mai mică, cu atât materialul este mai bun, iar căldura generată de corp nu este eliminată în exterior. (Măsurată conform CSN EN 31092)

 

Merino

Materiale și tehnologii

Noi, în redacție, ne-am îndrăgostit de îmbrăcămintea funcțională din lână merino, dar dumneavoastră?

Elica

Materiale și tehnologii

Tehnologia Elica este o combinație unică de patru straturi care formează partea inferioară a pantofului - calapodul, talpa interioară, talpa intermediară și talpa exterioară. Elica asigură o distribuție mai uniformă a sarcinii pe fiecare parte a piciorului pe toată durata întregii faze a pasului. În timpul mersului, tehnologia AKU Elica oferă o amortizare suplimentară în zonele solicitante ale piciorului și asigură o aderență mai bună, o stabilitate mai mare și o distribuție optimă a greutății.

Outwell Panorama

Materiale și tehnologii

Brandul danez Outwell prezintă un rezumat de accesorii cu denumirea Outwell Panorama, care este capabil a oferi un confort maxim dar mai presus de toate senzația de a fi în contact cu natura din jur.