Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Elica

Tehnologia Elica este o combinație unică de patru straturi care formează partea inferioară a pantofului - calapodul, talpa interioară, talpa intermediară și talpa exterioară. Elica asigură o distribuție mai uniformă a sarcinii pe fiecare parte a piciorului pe toată durata întregii faze a pasului. În timpul mersului, tehnologia AKU Elica oferă o amortizare suplimentară în zonele solicitante ale piciorului și asigură o aderență mai bună, o stabilitate mai mare și o distribuție optimă a greutății.

Talpă moale cu tehnologia AKU Elica

Amortizare și revenire mai eficientă la forma inițială, stabilitate mai mare și prevenirea rănilor. Pe scurt, acestea sunt caracteristicile tehnologiei inovatoare AKU Elica, datorită căreia încălțămintea AKU distribuie în mod optim sarcina pe picior în timpul mersului. Cum funcționează mai exact?

În aproape patruzeci de ani de funcționare, marca italiană AKU a devenit cunoscută de alpiniști ca un producător renumit de încălțăminte de calitate pentru trekking și de agrement. În efortul de a produce încălțăminte optim funcțională, AKU folosește materiale de cea mai înaltă calitate și lucrează constant la dezvoltarea și cercetarea noilor tehnologii de ultimă generație. Recent, AKU s-a concentrat în principal pe zona tălpii și pe problema cu care se confruntă uneori toți pasionați de a se deplasa pe jos.

În timpul mersului - mai ales la călcare și pășire - părțile individuale ale piciorului sunt încărcate neuniform și astfel supraîncărcate. Durerile e picioare pot strica impresia multor călătorii și, pe termen lung, distribuția neuniformă a presiunii pe diferite părți ale piciorului poate duce la probleme de sănătate.

Inspirat de anatomia piciorului

Tehnologia Elica este o combinație unică de patru straturi care formează partea inferioară a pantofului - calapodul, talpa interioară, talpa intermediară și talpa exterioară. Pe baza anatomiei piciorului uman și a tehnicii naturale de mers, dezvoltatorii s-au concentrat asupra punctelor de presiune ale piciorului în timpul sprijinului şi balansului, precum și asupra axelor de rotație ale vârfului și călcâiului în timpul mersului. 

În timpul fazei de pendulare, piciorul are tendința de a se orienta ușor spre exterior, astfel încât călcăm în principal pe zona articulației de sub degetul mare. Prin urmare, modelul tălpii și talpa exterioară a pantofilor AKU este ușor asimetrică, ceea ce oferă aderență și stabilitate. În același timp, talpa intermediară este întărită în această zonă solictată, contribuind la distribuirea presiunii pe întregul picior în timpul fazei de sprijin. În plus, modelul tălpii, pe partea interioară a metatarsului, iese ușor în afară pentru a mări zona de sprijin.

Tehnologia AKU Elica distribuie sarcina pe întregul picior în timpul fazei de sprijin și ajută la îmbunătățirea aderenței tălpii la suprafață și la o mai mare stabilitate.

Pe de altă parte, piciorul se întoarce de obicei ușor spre interior atunci când pășește pe pământ, astfel încât aterizăm pe partea exterioară a călcâiului. Astfel, talpa este ușor înclinată spre interior pentru a oferi sprijin pentru vârf. De asemenea, sub călcâi găsim un strat întărit pentru o absorbție optimă a șocurilor. Modelul asimetric al tălpii este alungit, ceea ce oferă o zonă de impact mai mare pentru o aderență mai bună, stabilitate mai mare și o distribuție optimă a sarcinii.

În timpul contactului cu solul, tehnologia AKU Elica oferă o amortizare suplimentară în zonele solicitate ale piciorului și asigură o aderență mai bună, o stabilitate mai mare și o distribuție optimă a greutății.

Eficacitatea tehnologiei Elica a fost confirmată de testele de laborator CERISM. Aceștia au evidențiat, în special, distribuția mai uniformă a sarcinii pe fiecare parte a piciorului pe parcursul întregii faze a pasului, susținerea bolții piciorului și presiune mai mică în faza de pendulare.

Selectăm pentru dvs.

600 Lei (25.31 %) 448 Lei

Comparare

876 Lei (18.04 %) 718 Lei

Comparare

773 Lei (17.98 %) 634 Lei

Comparare

190 Lei (48.95 %) de la 97 Lei

Comparare

Încălțăminte bărbați Columbia Konos™ TRS

500 Lei (25.37 %) 373 Lei

Comparare

158 Lei (10.13 %) 142 Lei

Comparare

Încălțăminte femei Salomon Genesis

855 Lei (28.54 %) 611 Lei

Comparare

304 Lei (36.14 %) 194 Lei

Comparare