Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

37.5®

37.5® este o tehnologie de termoreglare dinamică care ajută la menținerea temperaturii optime a corpului, economisind astfel energia și crescând calitatea și durata performanței.

De ce 37.5®?

Tehnologia ajută la menținerea unei temperaturi corporale optime de 37,5°C și a unui microclimat optim de umiditate a pielii de 37,5%.

Cum funcționează?

Tehnologia 37.5® lucrează în mod activ cu temperatura și umiditatea pielii dumneavoastră. Dacă vă este cald, particulele active încorporate în material valorifică energia corpului dumneavoastră pentru a elimina umezeala și a vă răcori. În schimb, dacă vă este frig, particulele active acționează pentru a vă menține cald. Folosirea energiei termice a corpului dumneavoastră crește, de asemenea, viteza de uscare a materialului - cu cât vă încălziți mai mult în timp ce vă mișcați, cu atât tehnologia acționează mai mult și țesătura se usucă mai repede.

Particulele active (din nisip vulcanic și coji de nucă de cocos), care au miliarde de micropori, sunt încorporate în țesătură. Acest lucru conferă fibrelor o suprafață de până la 800% mai mare pentru evaporare. Tehnologia absoarbe lumina infraroșie pe care o emite corpul uman și o transformă în energie care alimentează particulele active. Atunci când nu există umiditate, particulele rețin această energie pentru a vă menține căldura. În cazul în care există umiditate, ceea ce înseamnă că vă este cald, particulele folosesc energia pentru a îndepărta umezeala din hainele dumneavoastră înainte ca aceasta să se transforme într-o picătură de transpirație. În plus, ele rețin și moleculele de miros, pe care le eliberează doar atunci când le spălați. Dar particulele în sine sunt stocate permanent în fibră, așa că acționează pe toată durata de viață a hainei sau a încălțămintei, indiferent de câte ori o spălați.

Nu este doar o poveste de marketing?

Tehnologia 37.5® a fost dezvoltată de Dr. Gregory Haggquist, Ph.D., un expert în fotochimie și fotofizică, care a petrecut mulți ani studiind interacțiunea radiației IR cu diverse materiale. Atunci când a efectuat studii postdoctorale în Japonia, în 1992, a vizitat faimoasele "băi" din nisipurile vulcanice de pe muntele Aso. La început a crezut că va rezista doar câteva minute în nisipul fierbinte, dar s-a bucurat timp de o oră și a fost chiar plăcut. Și-a dat seama că confortul provine din echilibrul dintre recepționarea și eliminarea căldurii. Nisipul vulcanic a îndepărtat aburul de pe pielea lui atât de repede încât l-a răcorit. În timp ce alții se concentrau pe descifrarea comportamentului transpirației pe țesături, Haggquist a înțeles că cheia confortului consta în eliminarea umezelii înainte ca aceasta să se transforme în transpirație lichidă. Această experiență a dat naștere tehnologiei 37.5®, ale cărei efecte au fost dovedite prin teste avansate.

Pe lângă testele de laborator axate pe timpul de uscare (AATCC200 și 201), tehnologia a fost supusă multor teste direct în practică. S-a demonstrat că îmbunătățește performanța sportivilor prin optimizarea temperaturii acestora în timpul exercițiilor fizice, la fel ca vestele de răcire. S-a demonstrat că prelungește performanța maximă cu 10 minute și cu până la 26 %. Un studiu detaliat a fost publicat în renumita revistă de medicină sportivă The International Journal of Sports Medicine (Beneficial Effect of Cooling during Constant Power Non-Steady State Cycling, January 2017). De asemenea, testele efectuate la Inside Climate Lab din Munchen au dovedit că sporește confortul datorită capacității sale de a descompune umezeala înainte de a se genera transpirația propriu-zisă.

  • particulele active cresc performanța și confortul
  • încălzește când ți-e frig, răcorește când ți-e cald
  • ajută la menținerea unui microclimat confortabil cu o umiditate a pielii de 37,5%.
  • îndepărtează umezeala în faza de abur înaintea formării picăturilor de transpirație
  • particulele active sunt de origine pur naturală
  • absoarbe mirosul
  • funcționează pe toată durata de viață a îmbrăcămintei/încălțămintei
  • se usucă de până la 5 ori mai repede decât materialele funcționale convenționale