Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Mulesing și evitarea acestuia la alegerea lânii

În acest articol vă explicăm ce este metoda mulsing, care este practicată pe scară destul de largă în creșterea oilor, și vă oferim sfaturi despre cum să alegeți lâna merinos de la ferme etice de oi.

Mulesingul este o metodă controversată, practicată în creșterea ovinelor, în special a rasei Merinos. Ea a început să fie folosită în Australia la mijlocul secolului al XX-lea ca măsură de prevenire a infecțiilor și a dăunătorilor, în special a muștelor, care, în exces, pot cauza probleme grave de sănătate pentru oi.

Mulesingul prevede îndepărtarea pielii din zona fesieră, inclusiv a cozii, pentru a minimiza riscul de infecție și de infestare cu insecte. Cu toate acestea, procesul în sine este foarte dureros pentru oi, mai ales dacă nu se folosește anestezia. În plus, pielea rănită prezintă un risc de infecție și poate limita mobilitatea oilor pe termen lung. Metoda este adesea criticată de public ca fiind o practică foarte crudă, incompatibilă cu tratamentul etic al animalelor și cu principiile de bunăstare.

Happy merino

Există, desigur, metode alternative, dar acestea îi costă adesea pe fermieri mult mai mult timp și bani. Una dintre cele mai comune alternative este prevenirea și o mai mare atenție la igienă, sănătate și nutriție. Cu toate acestea, agricultura durabilă și etică devine din ce în ce mai mult un factor cheie pentru cumpărători și clienții finali atunci când achiziționează lână merinos. Acesta este unul dintre motivele pentru care a fost creată eticheta "Happy Merino", care garantează un produs fabricat din lână merinos produsă în mod etic, fără utilizarea mulesing-ui în procesul de creștere.

Selectăm pentru dvs.

345 Lei (32.46 %) 233 Lei

Comparat

Geacă de schi femei Kilpi Valera-W

1 440 Lei (59.99 %) 576 Lei

Comparat

Geacă de schi bărbați Kilpi Flip-M

960 Lei (59.99 %) 384 Lei

Comparat

200 Lei (35.5 %) de la 129 Lei

Comparat

Boxeri bărbați Lasting Noro

208 Lei (25 %) 156 Lei

Comparat

100 Lei (51 %) 49 Lei

Comparat

Set funcțional copii Zulu Merino 240 Long

500 Lei (51 %) 245 Lei

Comparat

Boxeri bărbați Lasting Noko

208 Lei (25 %) 156 Lei

Comparat