Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Jerky

Jerky /ˈdʒɝki/ este carne conservată prin uscare. Din sursele publice disponibile, nu reiese cu exactitate care civilizație a început prima să folosească acest aliment sau de unde a fost răspândit cel mai mult, dar este cert că atât indienii americani, cât și marinarii europeni s-au folosit pe scară largă de beneficiile sale în călătoriile lor lungi. În acel moment, carnea era uscată la soare sau la foc. De aici și numele actual modificat din cuvântul spaniol „ch´arqui“.

Jerky este cel mai adesea carne de vită (sau bizon), de pasăre (în special curcan) sau carne de porc. Înainte de preparare, carnea este tăiată în felii subțiri, de obicei marinată, condimentată sau sărată și apoi uscată la o temperatură cuprinsă între 50 și 70 °C. Carnea uscată poate fi depozitată la temperatura camerei și este o sursă de energie și proteine, fiind astfel potrivită și pentru sportivi în timpul antrenamentelor intensive. Jerky este, de asemenea, potrivit ca supliment alimentar în timpul dietelor. Datorită faptului că are un conținut foarte scăzut de grăsimi, poate fi consumat pe tot parcursul zilei fără griji.

 

Permeabilitate și respirabilitate

Glosar de termeni

Alegeți îmbrăcăminte de OUTDOOR, dar nu cunoașteți semnificația exactă a unora dintre cei mai tehnici termeni? În scurtul articol de astăzi vă vom explica doi dintre ei, permeabilitatea la vapori și respirabilitatea. Deci, ce înseamnă acești termeni?

Ce este încălțămintea barefoot?

Glosar de termeni

Încălțămintea Barefoot este un tip de încălțăminte care se concentrează pe confort și mișcare naturală. Aceasta este concepută pentru a oferi cât mai multă libertate de mișcare pentru picioare și o bandă de rulare moale.

Cuin

Glosar de termeni

Parametrul de bază pentru determinarea calității umplerii cu pene, este puterea de umplere. Practic, cu cât sunt mai bune penele, cu atât sunt mai pufoase și mai voluminoase.

Selectăm pentru dvs.

28 Lei (10.71 %) 25 Lei

Comparat

28 Lei (10.71 %) 25 Lei

Comparat

17 Lei

Comparat

28 Lei (10.71 %) 25 Lei

Comparat