Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

💣 BLACK FRIDAY -30% până la -60% la echipamente de exterior Detalii

Jerky

Jerky /ˈdʒɝki/ este carne conservată prin uscare. Din sursele publice disponibile, nu reiese cu exactitate care civilizație a început prima să folosească acest aliment sau de unde a fost răspândit cel mai mult, dar este cert că atât indienii americani, cât și marinarii europeni s-au folosit pe scară largă de beneficiile sale în călătoriile lor lungi. În acel moment, carnea era uscată la soare sau la foc. De aici și numele actual modificat din cuvântul spaniol „ch´arqui“.

Jerky este cel mai adesea carne de vită (sau bizon), de pasăre (în special curcan) sau carne de porc. Înainte de preparare, carnea este tăiată în felii subțiri, de obicei marinată, condimentată sau sărată și apoi uscată la o temperatură cuprinsă între 50 și 70 °C. Carnea uscată poate fi depozitată la temperatura camerei și este o sursă de energie și proteine, fiind astfel potrivită și pentru sportivi în timpul antrenamentelor intensive. Jerky este, de asemenea, potrivit ca supliment alimentar în timpul dietelor. Datorită faptului că are un conținut foarte scăzut de grăsimi, poate fi consumat pe tot parcursul zilei fără griji.

 

Cuin

Glosar de termeni

Parametrul de bază pentru determinarea calității umplerii cu pene, este puterea de umplere. Practic, cu cât sunt mai bune penele, cu atât sunt mai pufoase și mai voluminoase.

RDS

Glosar de termeni

Abrevierea din limba engleză RDS înseamnă Responsible Down Standard (un standard pentru o abordare responsabilă în ceea ce privește manipularea penelor de puf).

Blocare TSA

Glosar de termeni

Încuietorile TSA (Travel Sentry Approved) sunt folosite pentru a accesa cu ușurință conținutul bagajelor în timpul controalelor de securitate. Serviciul aeroportuar TSA (Transportation Security Administration) are dreptul de a verifica conținutul bagajelor fără prezența proprietarului acestuia.

Selectăm pentru dvs.

59,00 Lei (10.17 %) 53,00 Lei

Comparat

18,00 Lei (11.11 %) 16,00 Lei

Comparat

11,24 Lei (0.27 %) 11,21 Lei

Comparat