Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Jerky

Jerky /ˈdʒɝki/ este carne conservată prin uscare. Din sursele publice disponibile, nu reiese cu exactitate care civilizație a început prima să folosească acest aliment sau de unde a fost răspândit cel mai mult, dar este cert că atât indienii americani, cât și marinarii europeni s-au folosit pe scară largă de beneficiile sale în călătoriile lor lungi. În acel moment, carnea era uscată la soare sau la foc. De aici și numele actual modificat din cuvântul spaniol „ch´arqui“.

Jerky este cel mai adesea carne de vită (sau bizon), de pasăre (în special curcan) sau carne de porc. Înainte de preparare, carnea este tăiată în felii subțiri, de obicei marinată, condimentată sau sărată și apoi uscată la o temperatură cuprinsă între 50 și 70 °C. Carnea uscată poate fi depozitată la temperatura camerei și este o sursă de energie și proteine, fiind astfel potrivită și pentru sportivi în timpul antrenamentelor intensive. Jerky este, de asemenea, potrivit ca supliment alimentar în timpul dietelor. Datorită faptului că are un conținut foarte scăzut de grăsimi, poate fi consumat pe tot parcursul zilei fără griji.