Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Flux luminos

Cel mai adesea, lumina lanternelor este caracterizată de parametrul Flux luminos, iar unitatea de măsură este un lumen (lm). Fluxul luminos, sau puterea de iluminare, ne spune în mod direct cât de mult va lumina sursa.

Pentru a avea o idee mai clară despre valorile la care ne uităm, să luăm exemplul fluxului luminos pentru un bec cu tungsten convențional. Un bec de 40 W are un flux luminos de 400 lm, iar un bec de 60 W este deja la 700 lm. De exemplu, o lanternă frontală adecvată pentru alergare ar trebui să aibă un randament de cel puțin 100 lm.

Cu toate acestea, rezultatul real, și anume calitatea iluminării, este influențat și de posibilitatea de control al fluxului luminos. Acest lucru se realizează automat în interiorul dispozitivului cu ajutorul unui microcip și are ca rezultat un flux luminos constant pe toată durata de viață a bateriei. În special lanternele ”noname” mai ieftine din mall-uri nu dispun de o astfel de funcție și, chiar dacă producătorul declară aceeași putere ca și mărcile de renume, după doar câteva minute de utilizare devine evident, pe măsură ce capacitatea bateriei scade, fluxul luminos scade treptat și, odată cu el, scade și vizibilitatea.