Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Fibra goală

Ce este fibra goală în sacii de dormit și în îmbrăcăminte?

Fibra goală (din engleză "hollow fiber") este o fibră sintetică cu nucleu gol. Acest design are mai multe avantaje, mai ales când vine vorba de izolație și termoreglare.

Structura cu fibre goale creează camere de aer microscopice care ajută la menținerea temperaturii. Fibra goală captează și reține eficient aerul, ceea ce îi îmbunătățește capacitatea de a izola împotriva frigului, deoarece aerul este un izolator excelent.

 

De ce sunt folosite fibrele goale în sacii de dormit și îmbrăcăminte?

Fibrele goale sunt folosite în sacii de dormit și îmbrăcăminte din câteva motive:

 1. Izolație mai bună: structura din fibre goale permite reținerea eficientă a aerului cald, oferind o mai bună izolare termică. Acest lucru este foarte important în condiții de frig când este necesară menținerea temperaturii corpului.

 2. Greutate redusă: materialele cu fibre goale sunt de obicei mai ușoare decât echivalentele lor din fibre solide. Acest lucru este deosebit de important pentru activitățile outdoor.

 3. Uscarea rapidă și eliminarea umezelii: fibrele goale tind să se usuce mai repede și să îndepărteze mai bine umezeala din corp, ceea ce este util în cazul efortului fizic sau în condiții umede.

 4. Stabilitate și durabilitate: fibrele sintetice goale sunt rezistente la descompunere, mucegai și unele substanțe chimice.

 5. Absorbție scăzută de apă: spre deosebire de materialele naturale precum penele, fibrele goale absorb mai puțină apă. Acest lucru este avantajos într-un mediu umed unde puful își poate pierde capacitatea de izolare.

 6. Preț: deși nu întotdeauna este adevărat, fibrele sintetice goale sunt adesea mai ieftine decât materialele naturale de izolație. Acesta este un alt factor care încurajează utilizarea lor.


Aceste proprietăți au făcut din fibrele goale o alegere populară pentru producția de îmbrăcăminte termică și saci de dormit.

 

Care sunt avantajele și dezavantajele fibrei goale față de alte materiale alternative, cum ar fi puful și microfibra?

Avantajele fibrei goale

 1. Rezistență la umiditate: fibra goală rezistă la umiditate mai bine decât puful și se usucă rapid, ceea un avantaj în mediile umede.

 2. Preț: fibrele goale sintetice sunt adesea mai ieftine decât puful sau microfibra, ceea ce este important pentru mulți utilizatori.

 3. Antialergenic: fibrele goale nu provoacă de obicei reacții alergice, ceea ce este benefic pentru persoanele cu alergii sau piele sensibilă.

 4. Persistența proprietăților: spre deosebire de pene, fibra goală rămâne izolatoare eficientă chiar și atunci când este umedă.

 5. Îngrijire ușoară: spre deosebire de pene, majoritatea produselor din fibre goale pot fi spălate cu ușurință într-o mașină de spălat obișnuită.

   

Dezavantajele fibrei goale

 • Capacitate redusă de ambalare: fibra goală nu este de obicei la fel de compresibilă ca puful sau microfibra, ceea ce înseamnă că sacii de dormit și îmbrăcămintea din fibre goale ocupă mai mult spațiu.

 • Greutatea: de obicei, fibra goală este mai grea decât puful sau microfibra la același nivel de izolare.

 • Estetică și senzație: unele persoane preferă senzația naturală a penelor sau a microfibrelor, care pot fi mai moi la atingere.

Alegerea materialului depinde de nevoile și circumstanțele specifice. Fiecare material are propriile avantaje și dezavantaje, iar ceea ce este ideal într-o situație poate să nu fie adecvat în alta.

Selectăm pentru dvs.

Sac de dormit tip pătură Outwell Camper

636 Lei (48.27 %) 329 Lei

Comparat

515 Lei (28.93 %) 366 Lei

Comparat

Sac de dormit tip pătură Zulu Kabalu

300 Lei (52.33 %) 143 Lei

Comparat

338 Lei (29.29 %) de la 239 Lei

Comparat

Sac de dormit pentru copii Vango Kanto Junior

278 Lei (48.92 %) 142 Lei

Comparat

338 Lei (43.91 %) de la 190 Lei

Comparat

358 Lei (20.11 %) 286 Lei

Comparat

358 Lei (42.66 %) de la 205 Lei

Comparat