Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Geacă din pene pentru bărbați Warg Downjames

Penele sunt un material foarte popular, care nu numai că vă țin de cald, dar au și o durabilitate foarte bună. Haideți să vedem cum rezistă la teste noua geacă de la Warg. Geaca Downjames are o mulțime de caracteristici și vă va surprinde mai ales datorită prețul său accesibil.


Cuprins

 

Introducere

Am ales geaca din pene Warg Down James pentru a urca pe munții Tatra, dar și pentru utilizarea în oraș. În poze m-a atras loftu-ul perfect, adică aspectul pufos al gecii, oferit de puful de rață și de penele mici în raport de 90/10. Capacitatea de umplere a gecii este de 650 cuin, dar la prima vedere aș spune că este de 700+ cuin. Geaca are un preț accesibil, însă parametrii concurează cu cei ai gecilor mai scumpe. Așadar, vom vedea dacă va rezista concurenței chiar și după testul de rezistență și utilizarea ulterioară pe termen lung. 

 

Caracteristici


Nume:

Downjames
Producător: Warg
Greutate 640 g
Materialul îmbrăcămintei: 100% Nailon / DWR / Pene
Umplutură izolatoare: Pene de rață
Număr buzunare: 4
Spate alungit: Da
Destinat pentru: bărbați

 

 • umplutură din pene: pene de rață 90/10, 650 cuin
 • tratament impermeabil DWR C6
 • fermoar YKK cu cursor dublu
 • mâneci ajustabile cu bandă velcro 
 • glugă ajustabilă în mai multe direcții
 • tiv inferior ajustabil
 • materialul ”respiră” și împiedică umezirea izolației

 

Glugă

Geaca are o glugă cu manoperă de calitate, de fapt, cea mai bună manoperă pe care am văzut-o până acum la gecile similare. Lățimea sa și circumferința se ajustează rapid și simplu cu ajutorul elasticului. Gluga se așază optim pe cap, nu alunecă pe față, copiază forma capului și împiedică pierderile de căldură. 

 

Fermoar

La început am avut probleme cu fermoarul, deoarece se bloca și a fost necesar să utilizez forța pentru a încheia geaca. Uneori îmi era frică să nu rup fermoarul, însă cu timpul acesta s-a adaptat. Nu știu dacă nu este doar un defect a unui produs concret. În condiții normale nu are mare importanță, însă în timpul alpinismului, respectiv la munte, unde temperaturile sunt căzute, acest lucru ar fi fost o problemă. 

 

Partea din spate și izolație

Apreciez spatele alungit care protejează șoldurile împotriva vântului și frigului. Forma gecii se adaptează excelent pe corp, nu se acumulează în anumite zone și are proprietăți termoizolatoare excelente. Lățimea marginii inferioare poate fi ajustată, la fel ca și lățimea mânecilor, cu ajutorul benzii velcro. Geaca are în total 4 buzunare cu fermoar - două pe lateral, unul la piept și unu la interior. 

 

Testare 

Haideți să aruncăm o privire la testarea în sine, care a avut loc și în oraș, la temperaturi peste 0 grade. Am îmbrăcat geaca peste un tricou și am fost îngrijorat că voi transpira complet. Însă nimic de genul acesta nu s-a întâmplat.

Condiții complet opuse au fost în munții Tatra, unde temperatura a scăzut până la -15 grade. În timpul urcării am avut geaca împachetată în rucsac și am utilizat-o la temperaturi scăzute de pe vârful muntelui, când m-a încălzit excelent în combinație cu un tricou merino și un hanorac subțire. 

 

Tratament impermeabil DWR

Downjames are un finisaj impermeabil DWR C6, însă în condiții cu ploaie nu aș folosi geaca deoarece penele absorb parțial apa și își pot pierde din proprietățile izolatoare. În condiții cu ploaie temperaturile sunt mereu cu plus, motiv pentru care această geacă din pene nu este de mare folos.

 

Împachetare

Este relativ ușoară, poate fi împachetată compact (am împachetat-o într-o husă de la o altă geacă). Este păcat că această geacă nu include o husă de stocare. În rucsac va ocupa puțin mai mult loc. 

 

Evaluare: 80 %

+

 • loft excelent
 • preț
 • glugă cu manoperă excelentă
 • proprietăți excelente de termoizolare
 • design simplu 

-

 • nu include o husă în care poate fi împachetată
 • fermoarul poate să se închidă/deschidă cu dificultate

 

Concluzii 

În principal, sunt mulțumit de geacă. Nu am încă experiență cu brandul Warg, așa că voi vedea cum rezistă geaca în timp și câtor sezoane va face față. 

 

Linkuri utile

 

Autor: Marcel Fronko

Sursă: arhiva autorului

TEST: Pantaloni pentru alpinism Rafiki Femio

Testarea produselor

Pantaloni pentru alpinism și plimbări în natură? Pantalonii Femio de la Rafiki sunt partenerul ideal pentru aproape orice activitate în aer liber. Testerul nostru Terka i-a testat pentru dumneavoastră.

8 cele mai bune rucsacuri după părerea testerilor

Testarea produselor

Vă plac rucsacurile? V-am pregătit un clasament al modelelor pe care testerii noștri le-au încercat pe teren!

TEST: Rucsac Hannah Arrow 40

Testarea produselor

Rucsacul de drumeție Arrow de la Hannah are multe caracteristici excelente și inovatoare. Care sunt acestea și care este cea mai utilă? Aflați în articolul nostru.

Selectăm pentru dvs.

Geacă de puf bărbați

916 Lei (22.05 %) 714 Lei

Comparat

Sac de dormit de puf

1 284 Lei (44.39 %) 714 Lei

Comparat

1 820 Lei (10 %) 1 638 Lei

Comparat

1 802 Lei (9.99 %) 1 622 Lei

Comparat

1 620 Lei (14.81 %) 1 380 Lei

Comparat

1 467 Lei (34.63 %) 959 Lei

Comparat

Sac de dormit de puf

1 529 Lei (33.29 %) 1 020 Lei

Comparat

1 478 Lei (10.01 %) 1 330 Lei

Comparat