Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare
  • Prodloužená lhůta na výměnu

Cum se întreține sacul de dormit

Doriți ca sacul dvs. de dormit să aibă o durată de viață cât mai lungă? Un factor important este modul de întreținere al acestuia!  În articolul următor, am pregătit câteva sfaturi utile care vor ajuta la o durată de viață cât mai lungă al sacului dvs. de dormit.

Modul de împachetare al sacului de dormit

Posibil că veți fi surprinși, dar modul corect de împachetere al sacului de dormit este în mod boțit. Împachetarea cu grijă a acestuia, la prima vedere posibil că arată mult mai bine,dar dăunează conținutului izolator. Împăturarea sacului de dormit dăunează fibrelor izolatoare și astfel longevitatea acestuia este redusă. Cel mai bine este să bagați sacul de dormit în husă „halabala” și când ajungeți acasă să-l scoateți și să-l aerisiți.

Cum se păstrează un sac de dormit acasă?

Din magazin, mergem cu sacul de dormit acasă, ambalat cu grijă, într-un ambalaj de transport, ceea ce dă impresia că în felul acesta ar trebui să fie păstrat și acasă. Dimpotrivă, sacul ar trebui să fie în husa de transport cât mai puțin timp posibil. Dacă îl păstrăm în husa de transport ambalat, fibrele sale izolatoare sunt sub o continuă presiune, ceea ce face să se uzeze foarte repede.

Dacă doriți ca sacul de dormit să fie cât mai longeviv, urmăriți următoarele sfaturi. Întindeți sacul de dormit pe podea sau atârnați-l pe umeraș. Majoritatea sacilor de dormit dispun de găici de care se pot atârna, deci acest lucru nu va fi problemă. În felul acesta, adică pus pe un umeraș de haine, păstrați sacul într-un loc uscat. Ocupă ceva mai mult spațiu dar în felul acesta este avantajos.

Categorie separată sunt sacii de dormit cu puf. Problema sacilor de dormit a fost anterior încălzirea minimă a penelor ude, care își "pierde"  loft-ul (=posibilitatea unui volum mic de puf să ocupe cât mai mult spațiu posibil). Străduiți-vă să păstrați puful uscat și sacul de dormit aerisiți-l și uscați-l des. Majoritatea producătorilor de saci de dormit utilizează materiale, care sunt nu numai ușoare, dar și rezistente în anumite măsuri la apă. Și chiar nu numai rezistente la apă dar și impermiabile. Adăugați la toate aceastea,  „grăsimea” naturală a penelor, deci nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la utilizarea unui sac de dormit chiar și în condiții umede.

Îngrijirea sacului în timpul campingului

Sacul de dormit merită îngrijire adecvată chiar și în timpul campingului. La sosirea la destinație, scoateți-l din husa de transport pentru ca acesta să-și poată prelua volumul inițial. Aerisiți-l întotdeauna dimineața și lăsați-l să se usuce bine. Dacă colindați din loc în loc și purtați sacul în husă de compresie, faceți tot posibilul ca sacul să fie ținut în husa de compresie cât mai puțin timp posibil. Aerisiți sacul de dormit desfăcut.

Cum se spală sacul de dormit?

Sacul de dormit, după un timp de folosire, se confruntă din când în când cu pete murdare și mirosuri neplăcute. Murdăriile interioare le puteți preveni folosind inserții pentru saci de dormit, care totodată se prezintă și ca un strat de izolare. De asemenea, este util din punct de vedere igienic.

De murdăriile pe partea de exterior, este mai greu de a se apăra. Petele micuțe pot fi curățate cu un burete înmuiat în apă cu săpun, cele mai mari vor necesita spălare în mașina de spălat. Înainte de spălare, mai întâi verificați dacă sacul de dormit poate fi de fapt spălat în mașina de spălat și urmați instrucțiunile producătorului. Nu este recomandată spălarea frecventă a sacilor de dormit, deoarece deteriorează proprietățile izolatoare.

 

Înainte de spălare, închideți toate fermoarele, inclusiv Velcro, pentru a evita deteriorarea țesăturii. Spălați sacul de dormit, în mașina automată singur. Recomandăm să utilizați detergenți speciali, care sunt recomandați în magazinele de echipament sportiv. Sacul de dormit spălați-l la program grijuliu și este necesar să fie bine clătit. A se usca în mod obișnuit. Nu se recomandă să fie uscat pe calorifer sau altă sursă de căldură asemănătoare.

Sacul de dormit cu puf este cel mai bine de spălat manual cu ajutorul detergenților speciali. Mașina de spălat poate fi folosită doar în caz de mare necesitate, dar numai la viteză mică și cu o capacitate foarte mare (la multe kg). În caz contrar se vor distruge nu numai penele, ci și mașina de spălat, deoarece sacul de dormit absoarbe o cantitate imensă de apă și motorul nu rezistă. După spălare, lăsați sacul de dormit să se scurgă, apoi uscați-l încet atârnat – întotdeauna în poziție orizontală. Urmați, evident, simbolurile de pe etichetele sacului de dormit. Nu este vorba doar de penele în sine, ci și de materialele interioare și exterioare ale sacului de dormit!

Surse: www.lulu-shop.cz

Alte articole utile despre sacii de dormit:

Cum să alegeți rucsacul corect?

Sfaturi

Se bazează pe două principii - principiul moderației și principiul confortului. Cumpărați un rucsac cât de mare, cât de ușor de înaltă calitate, de care aveți nevoie. Și cel mai important, încercați-l să vi se potrivească.

Cum se întreține sacul de dormit

Sfaturi

Am dedicat deja mai multe articole pentru selecția sacului de dormit în Centrul nostru de consiliere. Aici veți găsi sfaturi utile despre modul corect de întreținere a sacului de dormit, astfel încât să vă servească bine mulți ani.

Alpinism pentru începători

Sfaturi

Ce este necesar pentru a putea începe practica alpinismul?

Selectăm pentru dvs.

Sacul de dormit Kids Merlot -10°C, de la firma de outdoor Husky, este pentru copiii, care - vor, nu vor...
Sac de dormit Ultralight 900 brandul Zulu este un sac ideal de trei sezoane pentru toate drumețiile,...
Sacul de dormit Trimm Walker este alegere ideală pentru drumeții turistice de vară pentru expediții...

258,00 Lei (20.16 %) 206,00 Lei

Adaugă 'Sac de dormit Trimm Walker 195 cm' în coș