Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum se alege o lanternă frontală?

Nu vă puteți orienta în parametri de lumină ale unei lanterne frontale? Câteva sfaturi utile veți găsi în acest articol.

O lanternă frontală este absolut necesară pentru escaladarea unui vârf montan, la plimbarea cu bicicleta, la alergare, sau la un festival. 

Alegerea unei lanterne frontale este destul de dificilă. Deoarece este foarte simplu să încurci parametri de iluminare. Câte diode sunt necesare? Pentru ce servește lumina roșie? Este necesar indicator de încărcare a bateriei? Pentru a vă ușura alegerea, am pregătit pentru dvs. acest articol cu criteriile după care se selectează o lanternă frontală.

Două întrebări de bază trebuie să fie puse atunci când alegeți o lanternă frontală:

  1. Cât doriți să investiți în această lanternă frontală?

  2. La ce doriți să folosiți lanterna?

Criteriile de bază pentru selectarea lanternei frontale:

 

  • greutatea:

Greutatea lanternei este unul dintre cei mai importanți parametri. Dacă mergeți într-o excursie scurtă sau seara la distracție o lanternă cu câteva grame mai mult nu ar trebui să vă deranje, dar la tururi exigente sau la călătoriile cu avionul, orice gram în plus se simte. Prin urmare, înainte de a face achiziția, reflectați asupra motivului achiziției produsului, metoda de utilizare al acestuia, apoi ajustați selecția în consecință.

  • valoare utilitară:

Acest criteriu este uneori dificil de înțeles. Nu este întotdeauna ușor pentru laic să ia în considerare influența materialului și a formei, calitatea designului, gradul de confort oferit, ușurința de manevrare și varietatea funcțiilor. Prin urmare, recomandăm tuturor celor care au intenția să cumpere o lanternă frontală, să acorde o atenție maximă fiecărui detaliu.

 

  • perioada de iluminare, fluxul luminos și lungimea fasciculului:

Adică cât de departe luminează, ce perioadă de timp rezistă și ce fel va fi fluxul luminos în modurile de iluminare selectate. Lanternele puternice sunt căutate de utilizatori mai pretențioși, iar performanța lor mai mare este de obicei cumpărată la un preț mai ridicat.

 

  • câteva sfaturi utile:

Intenționați să folosiți lanterna frontală doar pentru a lumina în cort, în tabără, sau pentru iluminare în timpul unei defecțiuni a rețelei electrice? În cazul de față este suficientă lanternă mai ieftină, doar cu funcții de bază, de ex: Led Lenser NEO  sau Petzl Tikka 

În cazul în care aveți nevoie de lanternă frontală pentru a face ture cu bicicleta, pentru alergat, pentru schi sau pentru turistica montană - alegeți dintre modele mai puternice. Acestea, de regulă, dispun de mai multe funcții (reglarea intensității luminoase, semnalizare, indicatorul de stare a bateriei etc..). Mai mult dioda folosită este de calitate mult mai bună și asigură iluminare mult mai îndelungată. Recomandăm de ex. Led Lenser Seo 5  sau Beal L80.

Indiferent pentru ce activitate căutați acest produs, nu subestimați alegerea acestuia.

.

 

Ce este fluxul luminos?

Fluxul luminos sau puterea iluminării indică, cât de mult va ilumina lanterna. Unitatea de măsură este de 1 lumen (lm). Pentru a vă oferi o idee mai bună despre valorile în care ne mișcăm, să exemplificăm fluxul luminos al becurilor obișnuite. Becul de 40 W are puterea de iluminare de 400 lm. Becul de 60 W are puterea de 700 lm și a becului de 100 W puterea iluminării este de 1300 lm.

Ce este perioada iluminării?

Este un indiciu care arată cat timp rezistă lanterna in modul de iluminare selectat, inainte ca fluxul luminos să scadă sub un anumit nivel. Pentru unii producători această limită este setată în momentul în care lanterna slab luminează, dar alți producători menționează această limită în clipa în care bateriile sunt complet descărcate. Această valoare nu este complet corespunzătoare. 

Ce este lungimea fasciculului?

Pur și simplu, este vorba despre depărtarea până unde luminează lanterna la modul selectat. Cu cât distanța de iluminare este mai mare, cu atât lanterna este mai puternică, și cu atât este mai mare și fluxul luminos; dar, din păcate, adesea, cu atât este mult mai redus și timpul de iluminare.

Alte articole despre faruri:

 

8 moduri de a construi un adăpost dintr-o prelată

Sfaturi

Somnul în hamac-libertate, confort, aventură

Sfaturi

Trebuie să fi observat că de ceva timp a existat un boom în industria hamacurilor fără precedent pe Instagram. Unii îl atârnă de un palmier, alții lângă piscina din grădină, alții de pe el privesc cerul nopții în excursii.

Cum se alege cortul frontal pentru furgonetă

Sfaturi

Aveți o furgonetă clasică sau personalizată și doriți să obțineți un cort frontal pentru aceasta? Acest articol este destinat tuturor celor care doresc să extindă spațiul util atât din lateral, cât și din spate.

Selectăm pentru dvs.

Lampa practică Star 85 Lantern, de la compania Vango, poate fi folosită ca veioză sau ca lampă suspendată,...

69,00 Lei (13.04 %) 60,00 Lei

Adaugă 'Lampă Vango Star 85 Lantern' în coș

Farul compact și puternic FF120 firma Beal oferă atât lumină strălucitoare cât și con cu iluminarea de...
Noua lanternă frontală Ledlenser NEO 4, este un element conceput special pentru alergare.
Lanterna compactă SideLite de la True Utility este o alternativă lanternelor mari care, datorită dimensiunilor,...