Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum să alegeți o lanternă frontală (nu numai) pentru alergat

Odată cu sfârșitul verii se scurtează considerabil ziua. Dacă practicați jogging-ul de regulă după programul de lucru sau dimineața înainte de a merge la servici, odată cu micșorarea zilei, această activitate va fi necesar să o practicați pe înserat sau chiar noaptea. Din acest motiv o lanternă frontală este necesară pentru această activitate.

Numai că datorită numărului ridicat al produselor care se găsesc acum pe piață, este greu de orientat în selectarea corectă a unei lanterne frontale. Prin urmare acest ghid ar trebui să vă ușureze cât de cât selectarea lanternei frontale de care aveți într-adevăr nevoie.

Indiferent în ce mediu alergați, fără lumină această activitate este greu de efectuat. Sursa unei lanterne frontale suficient de puternică vă va asigura o bună orientare în spațiul în care vă deplasați, precum și posibilitatea de a răspunde în timp util la eventualele obstacole, schimbări de direcție și teren.

Fluxul de lumină

Cel mai adesea, lumina lanternei este caracterizată de parametrul FLUX DE LUMINĂ care are ca unitate de măsură lumen (lm). Fluxul luminos sau puterea lantenei indică cât de puternic va ilumina sursa de lumină. Pentru orientare mai ușoară în parametrii de lumină dăm exemplu fluxul luminos al becurilor. Becul de 40 W are puterea de iluminare de 400 lm, becul de 60 W are puterea de iluminare de 700 lm. O lanternă frontală adecvată ar trebui să aibă o putere de iluminare de cel puțin 100 lm.

Cu toate acestea, rezultatul real, adică calitatea iluminării, este afectată și de posibilitatea reglării fluxului luminos. Acest lucru are loc automat în interiorul dispozitivului cu ajutorul unui microcip și are ca rezultat un flux luminos constant pe toată durata de viață a lanternei. Lanternele noname, în special cele mai ieftine, nu au o astfel de funcție chiar dacă producătorul raportează aceleași performanțe ca mărcile de renume, după câteva minute de utilizare, începe treptat a scadea capacitatea de iluminare, scăzând astfel treptat  și fluxul luminos al lanternei frontale.

Reglarea lățimii conului de lumină

Lățimea conului de lumină determină în mod direct cât spațiu puteți lumina în jurul dumneavoastră. Adică, câtă lumină din lanternă se difuzează în împrejurimi. Cu cât conul de lumină este mai îngust, cu atât lanterna va ilumina mult mai în depărtare, dar lumina va fi mult mai iritrantă și poate fi neplăcută, în special pentru lanternele puternice.

Dimpotrivă, un con larg vă va oferi o imagine de ansamblu mai mare nu numai asupra terenului din fața dvs., ci și a spațiului din jurul dumneavoastră. Uneori, însă, o astfel de lumină împrăștiată este insuficientă pentru a răspunde prompt la schimbarea terenului în timpul alergării.

Lumina roșie

Unele dispozitive, înafară de LED-urile standarte, mai dispun și de LED-uri de culoare roșie. Avantajul său este că nu provoacă reflexe puternice de lumină pe suprafețe lucioase și netede (gheață, zăpadă, sticlă, apă). Acest LED roșu apreciați îm momentul în care alergați în grup adică însoțit de mai multe persoane.

Lumina roșie a lanternei este de un mare ajutor pe timp de ceață. Dacă doriți să măriți și mai mult vizibilitatea pe timp de ceață, schimbați locul de atașare al lanternei. În loc de a fi fixată pe cap, atașațio-o la curea. 

Sursa de alimentare și durata de viață a lanternei

Parametru absolut cheie. Fără energie, lanterna nu va ilumina. Din păcate, există diferențe uriașe între datele parametrice ale producătorilor.
Pentru produsele ieftine „noname”, aceștia menționează adesea valori care spun cât timp durează lanterna până se stinge complet, fără a lua în considerare faptul de vizibilitatea foarte scăzută în momentul în care bateriile lanternei sunt slabe, deoarece lanterna nu este de mare folos când are o lumină slabă. Producătorii renumiți de lanterne (de ex. Petzl, Led Lenser, Beal) valorile date de aceștia reflectă longevitatea utilă și reală a lanternei; timpul în care lumina lanternei este puternică și oferă o imagine de ansamblu suficientă a mediului care vă înconjoară.

Tipul de alimentare selectat depinde în principal de gradul și metoda de utilizare.

Lanternele cu baterii AA sau AAA sunt suficiente pentru uz obișnuit. Acest tip de alimentare este cel mai frecvent, astfel lanternele sunt ușor accesibile.

Cel mai bun raport preț / performanță sau greutate / capacitate este alegerea unei lanterne care se alimentează cu baterie Li-ion 18650. Aceste baterii nu se consumă singure, au longivitate mare, dar sunt greu de găsit, au încărcător special și sunt mai puțin rezistente la îngheț. 

Confort

Sunt persoane care suferă mai mult de confort, altele mai puțin; dar dacă aveți dureri de cap din cauza lanternei frontale, ceva nu este în neregulă.

Pentru persoanele care aleargă este foarte important ca lanterna frontală să se mențină perfect pe frunte, fără a sări sau aluneca. Cu cât lanterna este mai ușoară, cu atât mai bine. Dacă doriți o lanternă frontală puternică, dar compactă, cu distribuție bună a greutății și cu centru de greutate, recomandăm să selectați un dispozitiv cu o baterie amplasată în partea din spate a capului. Cu toate acestea, dezavantajul pentru unii poate fi greutatea puțin mai mare decât pentru o lanternă frontală cu sursă de alimentare în corp.

Personal, prefer lanternele frontale care se prind pe cap cu banda decât cele cu bandă elastică sau cele cu cordon, deoarece, în special, în timpul alergării îndelungate cele cu bandă elastică sau cu cordon au tendența să se taie. Și acest lucru este răscumpărat cu o greutate puțin mai mare.

Prezentare generală a lanternelor

Alte articole despre lanterne frontale

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Materiale reciclate în lumea outdoor

Sfaturi

În unele cazuri, activitățile în aer liber pot necesita un echipament intensiv. Dar putem fi mai responsabili atunci când alegem echipamente noi. Să aruncăm o privire la ce sunt materialele reciclate și sustenabile. Care sunt avantajele lor. Și cât de benefice sunt de fapt.

Selectăm pentru dvs.

320 Lei (34.69 %) de la 209 Lei

Comparare

Lanternă frontală Ferrino Blitz

88 Lei (29.55 %) 62 Lei

Comparare

424 Lei (26.65 %) 311 Lei

Comparare

36 Lei (44.44 %) 20 Lei

Comparare

(8.33 %) 44 Lei

Comparare

Lanternă frontală Fenix HL16

160 Lei

Comparare

Lanternă frontală Ledlenser MH7

570 Lei (33.51 %) 379 Lei

Comparare

266 Lei (32.71 %) 179 Lei

Comparare