Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Dispozitiv de avalanșă mic și ușor Ortovox AVABAG

AVABAG eset un dispozitiv de avalanșă, fabricat în Elkveția, care funcționează pe principiul efectul Venturiho,care pentru a funcționa nu necesită nici-o conecsiune, este complet închis și simplu în construcție. Acest lucru previne deteriorarea sau coroziunea. Volumul întregului sistem de 1,8 l est5e mai mic decît o sticlă de doi litri cu apă, dar greutatea este aproape o treime și asta 690 g! Chiar dacă sistemul este mic, este extrem de puternic (a fost capabil să ridice o mașină în timpul testelor). Astfel ve-ți avea suficient spațiu în rucsac pentru lucrurile dvs. și nu trebuie să ezitați să o luați sau să o lăsați acasă.

Pernuța de salvare cu volumul de 160 litri nu este cusut nici lipit. Totul ese datorită sistemului de sudare într-un singur tiv, rezistent și impermiabil. Instrucțiuni pentru formarea pernei de salvare „în acordeon“ face parte din rucsac și ai întotdeauna aceste informații importante cu tine.

Acest sistem de protecție este detașabil și poate fi utilizat cu alte rucsacuri ORTOVOX AVABAG. Schimbul este foarte rapid și stabil. Buclele și cârligele sunt de culori diferite, și astfel fiecare cârlig poate fi fixat la locul potrivit. 3 prindeți cârligele în câteva secunde și atașați sistemul de avalanșă cu Velcro.

Pregătirea pentru viață

Cercetător de avalanșe canadiene Pascal Haegeli specifică, că 12 % din populație, care aveau sisteme de avalanșă cu ei și au fost acoperiți și pierduți, deoarece nu au activat corect dispozitivul. Ceea ce a dus ORTOVOX la ideea  încercării repetate de activare a sistemului fără a fi necesar să utilizați cartuș. Deci, puteți încerca și fiți atât de siguri că, dacă se întâmplă ce este mai rău, știți exact ce să faceți.


Cum să antrenezi aprinderea sistemului de avalanșe?

Acum aveți posibilitatea să trageți acul unității de activare și încercați în mod repetat să trageți corect de mâner.
Desigur, rucsacul include și o cheie de activare pentru pregătirea acului. Când încercați veți auzi „un clic“ 
ace trasate pentru a vă asigura că faceți totul bine :D
1. Scoateți cartușul
2. Trageți acul cu cheia de activare.
3. Puneți rucsacul.
4. Reglați poziția mânerului la înălțimea figurii.
5. Montați rucsacul și strângeți-l bine (curea de talie, bretele, strângeți spatele).
6. Trageți de mâner.
7. Auziți pop(ai făcut totul bine) - Nu uitați să trageți acul înapoi.
8. Nu ați auzit nimic? – Ceva nu este bine. Faceți încă o dată.

Informații despre cartușe:

La sistemul AVABAG puteți utiliza cartușe de carbon, care cântărește doar 310 g. Prin acelaș filet și dimensiune a cartușului, conținutul de gaz este sub o presiune și volum diferit decât cartușul sistemului ABS. De aceea nu este posibil șă utilizați cartuș ABS cu sistemul AVABAG. Nu este necesar să cumpărați unul nou după eliberarea cartușului, dar este suficient să-l reumpleți la vânzătorul ORTOVOX. Umplutura este certificată pe 5 ani. Cartușele AVABAG sunt certificate de la Companii aeriene internaționale pentru securitate, astfel încât să le puteți transporta pe calea aerului.

Termen prelungit pentru schimbul de cadouri

Noutăți

Datorită termenului extins pentru schimbul produselor până pe 31 ianuarie, puteți schimba un cadou nesatisfăcător sau necorespunzător cu un altul.

Când va fi Black Friday?

Noutăți

Black Friday este o frenezie anuală de reduceri pe perioadă limitată. Când în 2022 vă puteți aștepta la prețuri imbatabile pentru echipamente pe 4camping.ro?

Zilele cu livrare gratuită - cumpărați de 99RON și aveți livrarea GRATUITĂ

Noutăți

Cumpărați de 99RON și aveți livrarea GRATUITĂ.