Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum alegem mărimea corectă a încălțămintei?

 

Dacă nu sunteți sigur de modul de numerotare a încălțămintei și doriți să cumpărați încălțăminte de la noi, iată câteva sfaturi utile:

O modalitate de a alege mărimea corectă a încălțămintei este măsurarea lungimii tălpii piciorului.

Procedura de măsurare a lungimii tălpii piciorului:

 1. Așezați o foaie de hârtie pe podea în așa fel ca aceasta să se mărginească cu peretele.
 2. Așezați laba piciorului pe foia de hârtie, în așa fel ca piciorul să fie perpendicular cu peretele iar călcâiul să se oprească în perete.
 3. Pe hârtie marcați cel mai lung punct al piciorului (de obicei este degetul mare).
 4. După care, pe acea foaie vă măsurați talpa de la călcâi până la degetul mare în milimetri.
 5. Rezultatul este așa-numitul mondo point, care este prezentat în majoritatea tabelelor de mărimi.

Sfaturi practice privind alegerea:

 • Dacă vă măsurați laba piciorului pentru selectarea încălțămintei cu botul închis, atunci efectuați măsurarea cu șoseta în picior. Dacă alegeți încălțăminte de iarnă, este recomandabil să măsurați lungimea tălpii, cu șoseta groasă pe care o purtați în mod normal în timpul iernii.
 • Este necesar să se adauge la lungimea măsurată așa-numita supra-extensie, care este folosită pentru mișcarea liberă a degetelor în timpul mersului, de obicei se adăugă 5-10 milimetri. Acest lucru este valabil mai ales pentru încălțămintea de zi cu zi.
 • Dar, de exemplu, pentru încălțăminte de drumeții montane, recomandăm să alegeți încălțăminte mai mică, încălțăminte care îmbrățișează ferm piciorul din toate părțile.
 • Atunci când alegeți încălțăminte pentru copii, supra-extensia este aleasă în intervalul de 10-15 mm, din cauza creșterii rapide a copilului. Mai mare de 15 mm nu este recomandată, poate pune în pericol dezvoltarea corectă a tălpii copilului.
 • Mărimea piciorului în timpul zilei poate varia ușor. Dimineața piciorul odihnit este mic dar în timpul zilei, fiind într-o activitate continuă, treptat câte puțin se umflă și puțin se mărește. De aceea se recomandă să încercați încălțămintea dură de drumeții, după prânz sau seara.

Încercarea încălțămintei de trek

 1. Încercați mai întâi mărimea dvs obișnuită. Întodeauna încălțămintea de trek se încearcă cu șosete mai grosuțe și fără șireturi.
 2. Deplasați piciorul în față și testați zona călcâiului, ar trebui să încapă un deget (0,5 - 1 cm). 
 3. Pentru încălțămintea de tip alpin și expediție, spațiul dintre călcâi și încălțăminte, ar trebui să fie ceva mai mare decât un deget (aproximativ 1 cm).
 4. Legați șireturile și totodată împingeți călcâiul în spate. Apoi, asigurați-vă că călcâiul nu alunecă și că puteți mișca degetele.
 5. Încercați încălțămintea înclinați la 20°. Călcâiul ar trebuie să se potrivească ferm. În fața degetelor ar trebui să mai rămână un spațiu foarte mic, sau cel mult, degetele ating foarte puțin botul încălțămintei.
 6. Dacă aveți piciorul foarte îngust, folosiți inserții speciale pentru a fixa piciorul.

 

Alegerea corectă a încălțămintei, necesită calm și răbdare ...


 Garanție extinsă Yate

Informații suplimentare despre produs

Colecția de corturi Outwell Encounter Collection

Informații suplimentare despre produs

Colecția de corturi Outwell Encounter Collection a anului 2020 prezintă corturi compacte cu greutate redusă, alegere ideală pentru relaxare pe timp scurt în mediul natural sau pentru a merge cu cortul în weekend. Proiectarea tehnică excelentă, designul reușit și materialul Outtex® 3000 Select de calitate, protejează în mod fiabil de intemperii. Colecția cuprinde un total de 10 corturi, dintre care poate alege, cu siguranță oricine, indiferent că sunteți cuplu tânăr, familie sau grup de prieteni.

Colecția de corturi frontale Outwell Superior Air Touring

Informații suplimentare despre produs

Colecția de corturi sub denumirea de Superior Air Touring de la brandul Outwell oferă o selecție completă pentru orice călător. Colecția include în total 4 corturi frontale și 2 adăposturi. Corturile sunt spațioase, cu sistem de ventiație excelent și foarte confortabile. Datorită tuburilor de aer preformate ale sistemului Power Air și a stilului gotic, oferă o înălțime completă pentru a putea sta în picioare.